Travme

Kot da bi princ William še enkrat izgubil mamo

R.T.
2. 4. 2021, 11.36
Posodobljeno: 2. 4. 2021, 11.39
Deli članek:

Podoživlja bolečino, ki jo je občutil ob smrti princese Diane.

Profimedia
Brata si nista več tako blizu, kot sta si bila nekoč.

Duncan Larcombe, poznavalec razmer na britanskem dvoru, trdi, da je ločitev od brata za princa Williama enako boleča kot izguba matere.

38-letnik naj bi razkol doživljal kot izgubo, zato naj bi bila to zanj ena od najtežjih preizkušenj od smrti princese Diane. Ne le, da je ostal brez brata, ostal je tudi brez najboljšega prijatelja.

Vsak na svoji poti

Govorice, da je med bratoma zazijala vrzel, so se prvič pojavile leta 2019, ko sta po nizu nestrinjanj glede Harryjeve vloge brata ločila svoji gospodinjstvi. Princa Harryja naj bi tudi prizadelo, ko mu je starejši brat svetoval, naj se ne prenagli s poroko z Meghan Markle. Vse skupaj se je obrnilo še na slabše, ko sta Sussekška na začetku leta 2020 vse presenetila z odločitvijo, da se odpovesta kraljevim dolžnostim in se preselita v Združene države Amerike. Po srečanju v Sandringhamu, kjer so se sporazumeli glede tako imenovanega Megxita, sta brata staknila glavi, a menda nista našla skupnega jezika.

Za konec pa še zloglasni intervju, ki ga je s Sussekškima opravila ameriška televizijska voditeljica Oprah Winfrey. V njem je Harry priznal, da sta z bratom vsak na svoji poti in da imata tako dobre kot tudi slabe dneve. Temu je dodal, da mu je žal, da sta brat in oče Charles ujeta v svojih kraljevih vlogah. Sploh slednje naj bi Williama zelo prizadelo.