TAIJI TOKUHISA

Znani televizijski voditelj se po sedmih letih vrača na TV zaslone!

Marjana Vovk
31. 3. 2021, 20.55
Deli članek:

Po približno sedmih letih se je na televizijo vrnil voditelj Taiji Tokuhisa, ki se ga spomnimo predvsem po oddajah Avantura in Navigator. Maneken, poslovnež in ljubitelj športa pravi, da je bila vrnitev pred kamere presenetljivo preprosta. »To je kot voziti kolo ali smučati – tega nikoli ne pozabiš,« se smeji.

Ana Gregorič
»Z oddajo se bom tudi sam veliko koristnega naučil in kaj od tega kdaj uporabil doma,« meni Taiji Tokuhisa.

Taiji pravi, da se je šele zdaj, ko ponovno vodi oddajo, zavedel, da je televizijo pogrešal. »Prej sem bil tako zaseden z vodenjem mojih sob pobega, da o tem nisem razmišljal. Je pa zdaj oddaja prišla v pravem trenutku, ker je naša dejavnost prisilno zaprta. Po petih mesecih pa človeku postane malo dolgčas.« Zato je z veseljem sprejel nov izziv, vodenje oddajo Dom in vrt na Pop TV.

SKRBI ZA ROŽE

Ljubitelja potovanj, karateja, podvodnega ribolova in hribolazenja si sicer kar težko predstavljamo brskati po vrtu. Taiji smeje potrdi, da vrta na žalost res nima, saj živi v bloku. »Mogoče v bližnji prihodnosti pride tudi kakšna priložnost za vrt, za zdaj pa je na maminem vikendu sadovnjak, ki ga obdelujemo. In doma bolj ali manj jaz skrbim za rože, ne le zalivam, tudi presajam jih in se pogovarjam z njimi. To me zelo veseli.« Očitno ima zelene prste, saj številne rastline, s katerimi sta z ženo Ano okrasila svoj dom, odlično uspevajo. »Sploh orhideje, ki jih imava največ, ves čas cvetijo. Očitno imajo pravo lego, vse so obrnjene na severno stran, da niso izpostavljene direktnemu soncu, in očitno jih tudi prav zalivam, se prav dobro počutijo pri nas. Ostale lončnice pa tudi.« Izračuna, da ima po stanovanju dvanajst različnih lončnic in pet orhidej. Oba z ženo obožujeta sobne rastline, Taiji svoji dragi tudi pogosto prinese kakšen šopek. »Prav fino je, če lahko doma gledaš rože in grmičke, ker so nekaj živega, pogled na zeleno pa umirja. Pa tudi ukvarjanje z njimi je delo za dušo, da se malo odklopiš od stresnih situacij.«

m24.si
Voditelj z ženo Ano, ki jo zelo rad preseneti s šopkom rož.

SAM SVOJ MOJSTER

Koliko pa je v Taijiju domačega mojstra? »Kar zadeva popravila, poskušam čim več narediti sam. Le česa v zvezi z elektriko in vodo se ne lotevam – tega si pa res ne bi upal, ker nisem ekspert. Te domače spretnosti vedno prav pridejo, poleg tega tako prihraniš čas, ker ni treba čakati mojstrov, in še ceneje je, kot če bi za vsako stvar nekoga klical. Mi gre kar dobro, bi rekel. Česar se lotim, vem, da je v okviru mojih moči in znanja, zato opravila vedno tudi uspešno opravim.« Pri dekoraciji oziroma notranji opremi doma pa si odgovornost deli z ženo ali ji včasih celo prepušča odločitve. »Ker imava zelo podoben okus, se lepo dopolnjujeva in bolj ali manj pri vsem strinjava,« pravi.