Oriana Girotto

Oriana se ne bi nikoli selila iz Slovenije

Eva Jandl
31. 3. 2021, 21.25
Posodobljeno: 31. 3. 2021, 22.44
Deli članek:

Oriana Girotto si je oddahnila, saj je njen nekdanji mož, legendarni igralec Boris Cavazza, prejel drugi odmerek cepiva in se zdaj lahko mirneje druži z otroki.

Marko Vavpotič, M24.si
Oriana Girotto

Televizijska voditeljica in učiteljica italijanščine Oriana Girotto si je te dni oddahnila, je povedala. Mamo dveh otrok – polnoletnega Aleksandra, ki ga ima z nekdanjim možem, legendarnim igralcem Borisom Cavazzo, in mlajšega Edvarda, ki ga ima z glasbenikom Maticem Ajdičem – je namreč zelo skrbelo druženje otrok z Borisom, saj igralec pri 82 letih spada v rizično skupino. »Zdaj je bil še drugič cepljen in smo si vsi oddahnili. Naša največja skrb je bil on, saj sta se oba otroka vseeno družila z njim. Zdaj smo mirnejši,« je povedala Oriana, ki je uspela ohraniti polno mero optimizma in dobre volje. »Sama zase vem, da bi lahko bilo huje, mi je pa težko za turizem in gostinstvo, za tiste, ki so izgubili delo in ne vidijo izhoda.« Tudi ona je morala opustiti delo turistične vodičke, a je poučevanje italijanščine, kar je prej počela bolj za zraven, postalo njen glavni vir dohodka. »Učim seveda na daljavo in sem zelo vesela, ker tako ohranjam tudi socialne stike z ljudmi. V oddaji Dobro jutro pa obiskujem slovenske vasi, kamor sicer verjetno nikoli ne bi šla in v katerih se ohranja tradicija, kar mi je zelo všeč. Skrbi me sicer, kaj bo takrat, ko tega, kar danes znajo stari ljudje, ne bo znal nihče več.«

Vito Tofaj
Igralec Boris Cavazza in sin Aleksander

VZGLED ZA OTROKE

»Imam pa več časa za družino in veliko hodimo na izlete. Jaz se iz Slovenije nikoli ne bi preselila, tukaj smo sredi narave. Moj oče živi v Italiji sredi betonske džungle in ne more niti iz stanovanja, kadar je karantena, saj nima kam iti,« je povedala Oriana. Starejši sin Aleksander je star 18 let in se ukvarja tudi z glasbo. »Aleksander ima veliko dejavnosti, posveča se glasbi s svojo skupino Masaž, v kinu Šiška imajo spletne koncerte v Špil ligi in ga lahko gledamo. To je super, da imajo to možnost kljub ukrepom, mladi so tako iznajdljivi. Naslednje leto želi oditi na študij v Firence, vendar bomo videli, kako bo, imamo še nekaj časa. Mlajši Edvard pa obožuje izlete, opazovanje vlakov ... Mi starejši moramo ostati pozitivni in dati zgled otrokom,« je klepet zaključila Oriana.

Mediaspeed
Oriana in Boris sta kljub ločitvi ostala v dobrih odnosih.