Kuharski šov sta zapustili kar dve tekmovalki

Eno je zlomil pritisk, drugo hudo domotožje

N.S.
28. 3. 2021, 07.30
Posodobljeno: 28. 3. 2021, 13.37
Deli članek:

Najprej je s svojim odhodom šokirala Karolina, ki je odstopila sama, saj je ugotovila, da preveč pogreša svojo družino, v izločilnem boju pa je svoje mesto v kuhinji izgubila postavna fitneserka Katarina Uplaznik.

POP TV
Izpadla tekmovalka Katarina Uplaznik bo še naprej preizkušala recepte, le da v domači kuhinji.

Najprej pogovor s Katarino Uplaznik.

Štruklji so bili tisti, ki so vas poslali domov. Ste doma že naredili popravni izpit?
Štruklji so moja najljubša slovenska tradicionalna jed. In glej ga, zlomka, ravno ti so bili na popravnem izpitu. Res je, da jih še nikoli nisem pripravljala, saj uporaba moke in sladkorja ni nekaj, pri čemer bi se lahko izkazala. A ker jih obožujem, bom z veseljem postavila na mizo masterchef štruklje tudi jaz. Za vas bom pripravljala čokoladne štruklje, kako pa, boste še izvedeli.

Pogosto vidimo v oddajah, da so kuharji, ki se veliko ukvarjajo z zdravo prehrano in fitnesom, najboljši v peki piščanca, potem pa zmanjka idej. Se s tem strinjate?
Takšne izjave so zelo platonske in prazne. Če nekdo nima idej, je to zato, ker tisti posameznik nima znanja ali interesa. Verjetno se ni treba ukvarjati s fitnesom, da si ne znaš speči nič drugega kot file piščanca ali jajca. Človek, ki obožuje okuse, bo našel pot, da bo razvajal svoje brbončice, in teh načinov je ne glede na življenjski slog nešteto.

Po čem si boste najbolj zapomnili šov MasterChef? Ob slovesu ste kar jokali ...
Šov MasterChef si bom najbolj zapomnila po pritisku, ki sem ga doživela, po vseh neustavljivih čustvih in doživljanju sebe in sotekmovalcev kot skupek. Neverjetno je, da smo s tekmovalci postali taki prijatelji in da še imamo veliko željo kuhati skupaj. V kratkem pripravljamo prav posebno druženje, ob prav prijetni novici, a več vam še ne smem razkriti.

Kaj je bilo najtežje?
Najbolj mi je bilo hudo, ker mi ni uspelo izpolniti misije, da bi vam pokazala, koliko različnih možnosti obstaja pri izbiri zdravega krožnika. Potolažila sem se ob zavedanju, da mi nihče ne more ničesar odvzeti in da vam še vedno lahko dam ta vpogled prek drugih kanalov, če si me boste le želeli zapomniti in spremljati. Spoznali ste del mene, odkrijete pa lahko še več.

Na instagramu smo videli fanta, ki je navijal za vas. Kako je sprejel vaš odhod domov?
Moj fant Anže me je bil, iskreno povedano, zelo vesel, saj me je med snemanjem zelo pogrešal. Mogoče se sliši malo klišejsko, ampak sva kot rit in srajca in ne moreva drug brez drugega. Sva v istem poslu, skupaj sva od jutra do večera, no, 24 ur, saj živiva skupaj. Pokušina hrane brez njega je bil en velik manjkajoči del sestavljanke in Center Gibanja je bil brez mene precej prazen. Ob gledanju oddaje pravi, da nisem imela velike konkurence in da mu je žal, da nisem mogla pokazati užitkov, ki jih postavim njemu na mizo.

Se s tekmovalci vidite tudi zdaj, ste prijatelji?
V načrtu je veliko in upam, da boste tudi vi sedeli za mojo mizo, v najinem okolju.

SAMOIZLOČENA KAROLINA

POP TV
Tekmovalka Karolina Podvršnik je zaradi domotožja šov zapustila na lastno željo.

V tretji oddaji ste se na presenečenje vseh poslovili od šova. Kdaj ste sprejeli to odločitev oziroma kdaj je dozorela v vas?
Odločitev sem sprejela po snemanju druge oddaje, po posvetu z možem in seveda produkcijo oddaje.

Je bil razlog res domotožje ali je bil morda prisoten tudi strah pred kuharskimi izzivi?
Toliko je bilo čustev, da sem jih komaj dojemala … Šlo je za skupek vsega!

Na sodnike pa ste naredili tudi dober vtis.
Karimovih besed sem se resnično razveselila! Zelo težko je reči, kaj bi naredil drugače ali kaj vse je bilo narobe. Vsekakor ni bilo preprosto sprejeti te odločitve. Dobro se zavedam, kaj vse stoji za tem in koliko dela se vloži v to, da zadeve potekajo, kot morajo.