Razkrila skrivnost

Zvezdana Mlakar: »Če si rečeš, da si star, potem takšen tudi boš«

Eva Jandl
26. 3. 2021, 20.41
Deli članek:

Čeprav opravlja svojo jutranjo rutino z meditacijo in telovadbo, kadar je seveda pri volji, pa je Zvezdana prepričana, da jo nekaj drugega ohranja vitalno in svežo.

Osebni arhiv
Še njena mama jo včasih vpraša, zakaj ima dolge lase pri svojih letih.

Gledališka in filmska igralka ter televizijska voditeljica Zvezdana Mlakar (60) je izredno energična in vitalna. Povedala nam je, da ima svojo jutranjo rutino, ki vključuje tudi meditacijo in telovadbo. »Vendar se ne obremenjujem, to delam načeloma vsako jutro, so pa tudi obdobja, ko tega ne počnem.« Mladostna Zvezdana pravi, da se še danes srečuje s predsodki, da se njena energičnost za njena leta ne spodobi. »To so vse predsodki. Še moja mama me včasih vpraša, zakaj imam predolge lase, in pravi, da se preveč smejem, a jaz takšna sem in normalno je, da ne morem biti vsem všeč. Včasih so ljudje pri petdesetih že začeli toniti, a so takrat tudi manj časa živeli in bili so aktivni do konca. Res je, da se telo spreminja, a vse je v glavi. Če si rečeš, da si star, takšen tudi boš. Kar mislimo, to ustvarja našo realnost,« se je razgovorila Zvezdana. »Nimam potrebe po mladosti, mlada sem že bila, imam pa veliko idej in voljo, v glavi sem sveža in to potem vse potegne za sabo. Sproti rešujem vse predsodke in prepričanja,« je pravo skrivnost svoje energije in zagona razložila igralka.

Osebni arhiv
Prvič sodeluje v šovu in to je bila zanjo lepa izkušnja.

Prvič v šovu

Na včerajšnji materinski dan je čestitala tudi svoji mami Rezki, ki šteje 86 let. »Prilagodila sem se in ji čestitala za materinski dan, čeprav tega včasih nismo praznovali. Imam jo zelo rada in rada zanjo kaj naredim, čeprav se pritožuje, da zanjo nimam dovolj časa. Ona živi sama v hiši ter skrbi zase in za vrt, je v fenomenalni kondiciji, vse postori sama. In ravno zdaj sem se odločila, da se temu ne bom čudila, naj to postane nova realnost.« Zvezdano lahko spremljamo tudi v šovu Kdo si ti? Zvezde pod masko, kar je zanjo nova izkušnja. »Je bila zelo lepa izkušnja, še nikoli nisem sodelovala v takšnem šovu. Je ljubko, vsi se radi igramo skrivalnice, kajne? Z ostalimi žiranti smo postali dobri prijatelji med snemanjem januarja v Budimpešti, predvsem pa je bilo vse skupaj izredno profesionalno, z velikim studiem in efekti, res odlično delovno okolje. Bila je čudovita izkušnja,« je povedala Zvezdana.

osebni arhiv
Zvezdana Mlakar z mamo Rezko.