grammy

FOTO: Zgodovinski dosežek Beyonce in Taylor Swift!

N.S.
16. 3. 2021, 21.33
Deli članek:

Letošnja 63. podelitev glasbenih nagrad grammy se je tako ali drugače zapisala v glasbeno zgodovino, ki sta jo s svojimi dosežki zaznamovali tudi Beyonce in Taylor Swift.

Profimedia
Nesporna kraljica glasbe Beyonce je presegla mejo z največ osvojenimi grammyji.

Čeprav se zdi, da smo se v zadnjem letu že malo navadili, da podelitve nagrad potekajo brez občinstva in ob komunikaciji prek videa, je bilo tokrat drugače.

Na podelitvi grammyjev 2021 se je namreč pod strogimi pravili in ob upoštevanju higienskih ukrepov prvič letos zgodila rdeča preproga, na kateri so blesteli številni zvezdniki – Beyonce, Taylor Swift, Megan Thee Stallion, Doja Cat, skupina BTS, Dua Lipa, Harry Styles in drugi, in tudi sama podelitev v Los Angelesu, ki jo je vodil komik in voditelj Trevor Noah. Za velik spektakel pa so s svojimi glasbenimi nastopi poskrbeli Harry Styles, Silk Sonic (Bruno Mars in Anderson .Paak), Roddy Ricch, Brittany Howard in Chris Martin ter Post Malone.

Profimedia
Taylor Swift je prva v zgodovini, ki je trikrat zapored osvojila nagrado album leta.

DVE ŽENSKI PIŠETA ZGODOVINO

Zvezda večera je bila zagotovo Beyonce, ki je z 28 grammyji postala ženska izvajalka z največ nagradami in se je tako izenačila na drugem mestu na splošno z multiinstrumentalistom Quincyjem Jonesom, največ, 31 grammyjev je namreč do zdaj dobil pokojni dirigent Georg Solti. »Ne morem verjeti, da se je to res zgodilo. Že od devetega leta nenehno delam,« je hvaležno povedala Beyonce, Taylor pa se je v govoru zahvalila svojemu partnerju Joeju Alwynu: »Joe je prvi, ki je slišal vse pesmi, ki sem jih napisala. Najlepše sem se imela s teboj v karanteni, medtem ko sem pisala pesmi.« Taylor Swift je z albumom Folklore postala prva glasbenica v zgodovini, ki je trikrat osvojila nagrado za najboljši album leta. Naslov posnetka leta je osvojila Billie Eilish (Everything I Wanted), grammyja za pesem leta je dobila H.E.R. (I Can't Breathe), za debitantko leta pa je bila razglašena Megan Thee Stallion.

Profimedia
Megan Thee Stallion je domov odnesla kar tri kipce.

Profimedia
Nagrajena glasbenica Dua Lipa

Profimedia
H.E.R.

Profimedia
Nagrajenka Billie Eilish