Najbolje kaže Švici

Evrovizijske stavnice so Ano Soklič uvrstile zelo nizko

Eva Jandl
16. 3. 2021, 06.55
Deli članek:

Države so predstavile pesmi in na evrovizijskih stavnicah že postaja vroče, čeprav sta do izbora pesmi Evrovizije še skoraj dva meseca.

Mediaspeed
Letos bosta pesem z naslovom Amen zapela tako naša Ana Soklič kot predstavnik Avstrije Vincent Bueno.

Na letošnjem izboru pesmi Evrovizije, ki bo sredi maja potekal v Rotterdamu na Nizozemskem, se bo pomerilo 41 držav. Vse sodelujoče države so že izbrale pesmi in evrovizijske stavnice že napovedujejo najboljše in najslabše uvrstitve. Slovenijo bo letos zastopala pevka Ana Soklič (36), ki ji je po treh nastopih na Emi zdaj končno uspelo stopiti na evrovizijski oder, s pesmijo Amen. Stavničarji zmago trenutno napovedujejo Švici, pesem z naslovom Tout l'univers bo zapel švicarski pevec albansko-kosovskih korenin Gjon Muharremaj, ki nastopa pod imenom Gjon's Tears. Na zadnjem mestu je Albanija s pesmijo Karma pevke Anxhele Peristeri. Tik pred njo, na predzadnjem mestu, pa je Slovenija in naša predstavnica Ana Soklič s pesmijo Amen. Za primerjavo: pesem Voda, s katero naj bi zastopala Slovenijo lani, ko je Evrovizija zaradi koronavirusa odpadla, se je takrat prav tako znašla na dnu stavnic.

Pili še zadnje podrobnosti

Ana se na stavnice ne ozira preveč, temveč izpopolnjuje in vadi pesem, da jo bo brezhibno odpela; dodeluje najmanjše podrobnosti, je povedala. Ponosna je, da je pri produkciji gospela Amen sodelovalo 60 ljudi, med njimi tudi najbolj iskani pevci v Hollywoodu, ki sicer prepevajo z največjimi zvezdami. »Da je pesem nastala v tako elitni zasedbi, mi pomeni vse. To je bila moja dolgoletna želja, ki se mi je uresničila,« nam je še povedala.