Nova pesem

Priljubljena pevka je imela v zadnjem letu imela veliko osebnostno krizo

Nejc Simšič
15. 3. 2021, 20.10
Deli članek:

Priljubljena pevka in voditeljica Gaja Prestor je po enoletnem glasbenem premoru ustvarila pesem, ki jo je preprosto navdihnila njena lastna zgodba. V intervjuju nam je zaupala nekaj zanimivih podrobnosti.

Osebni arhiv
Mlada pevka Gaja Prestor je vesela, da je iz osebne krize prišla kot zmagovalka.

Po enem letu zdaj predstavljate novo pesem z naslovom Zame. Zakaj tak naslov?
V zadnjem letu sem doživela veliko osebnostno krizo. Ugotovila sem, da še vedno nisem bila popolnoma zvesta svojemu notranjemu glasu. Še posebno glede ustvarjanja glasbe. Tako kot se skozi različne izkušnje spreminja moja osebnost, je z mano zrastla moja glasba. Tako da naslov pesmi Zame poimenuje dve zgodbi. Prva je ta, da je pesem res cvet mojih želja. Izdajam jo brez založbe, brez obvez drugih ljudi. Zato je ta pesem res zame! Drugi pomen pa nosi besedilo. Opisuje toksične odnose. Da vsak posameznik potrebuje ljudi, ki ga polnijo in mu pomagajo, da raste. Vsak mora sebe postaviti na prvo mesto. »Zame« sem zapustila ljudi, ki mi niso prinašali dobre energije. »Zame« stopam korak izven cone udobja.

Osebni arhiv
Gaja Prestor je spregovorila tudi o toksičnih odnosih.


Zakaj ste čakali eno leto?
Iskreno, potrebovala sem malce zraka in počitka. Da sem spočila svoje možgane in posledično ugotovila, kaj je tisto, kar si zares želim. Iskala sem novo kreativno ekipo, nove podobe svojega glasu. Preprosto sem si dala čas. Brez pritiska. Takrat so nastale najlepše stvari.

Zdaj je že eno leto, odkar glasbeniki ne morete nastopati. Kako zelo pogrešate nastope v živo, pred publiko?
Zelo zelo pogrešam nastope. To je tisto, kar nas glasbenike najbolj polni. Osebno ne maram nastopov prek spleta. Taki koncerti se mi zdijo res prazni, zato jih sama niti nisem prakticirala. Upam, da nam kmalu uspe ponovno preživeti kakšen večer ob dobri glasbi.

Tjaša Barboo
Pevka je postregla z zelo zanimivim in estetskim videospotom.

Ko ste pred mesecem dni postali tudi televizijska voditeljica, ste dejali, da to nikakor ne pomeni, da glasbo dajete na stranski tir. Odgovor je zdaj še bolj očiten ...  
Zagotovo glasbe nikoli nisem postavila na stranski tir. Mogoče za zunanjo publiko. Vloga voditeljice mi je super, v delu zelo uživam in z vsako oddajo se naučim kaj novega. Sploh ker v teh časih, ko ni koncertov, brez druge »službe« dejansko ne bi mogla normalno preživeti.

Za pesem Zame ste posneli tudi videospot, ki je luč sveta ugledal minuli vikend. Ste veseli končnega izdelka?
Tako je! Ne bi si mogla želeti boljše ekipe. Režijo in kamero je prevzela Tjaša Barbo. Spot smo posneli v klubu in na skrivnih lokacijah v Ljubljani. Ima pravo senzualno vibracijo, prepleteno z vsebino komada. Resnično sem ponosna na izdelek. Zunanje kadre smo snemali pri minus treh stopinjah, in mislila sem, da bom zmrznila. Ampak je bilo vredno!

V teh časih je to kar drzna poteza, da ste videospot snemali na lastno pest, kajne?
Odločila sem se, da stvari vzamem v svoje roke in komad izdam v lastni založbi oziroma brez večje založniške hiše. Režiserka Tjaša Barbo je sicer fotografinja, moj spot pa je komajda eden izmed njenih prvih izdelkov. Upam, da bo ljudem všeč, tako kot je meni.