izgubila bitko s koronavirusom

Sergej Ćetković pred dnevi izgubil mamo, včeraj še očeta: "Boli in boli"

R.T.
15. 3. 2021, 12.28
Posodobljeno: 16. 3. 2021, 07.26
Deli članek:

Tako mama kot oče sta izgubila bitko s koronavirusom.

Profimedia
Sergej Ćetković

Sergej je mamo pokopal 8. marca, ko je dopolnil 45 let. Soproga Kristina se pogreba ni mogla udeležiti, saj naj bi bila prav tako okužena s koronavirusom. 

Črnogorski kantavtor Sergej Ćetković preživlja verjetno najtežje obdobje v življenju. Pred dnevi je po okužbi s koronavirusom umrla pevčeva mama Dragica Beba Ćetković, včeraj je bitko s koronavirusom izgubil tudi njegov oče Slobodan - nekdaj uspešen voznik relija - ki je zadnjih nekaj dni svojega življenja preživel v bolnišnici. 

Črnogorski glasbenik se je od staršev na družbenem omrežju Instagram poslovil z ganljivimi besedami. "Ne glede na to, koliko se človek poskuša pripraviti, ne glede na to, kako močan je, se na nekatere stvari ne moreš pripraviti. Misliš, da bo dovolj, da globoko vdihneš in  čim dlje zadržiš dh, da se izogneš bolečini, ampak ne. Ne mine! Boli in boli in boli. Rečejo mi, da bo vse v redu, da je to proces, pa tudi življenje samo ... V trenutku, ko se ločiš od staršev, spoznaš tisto bolečo, hladno resnico. Da nisi več otrok. Ni več tiste starševske skrbi, veselja, nesebične ljubezni ... Ni več tiste, ki me je prinesla na ta svet in tistega, ki me je imel rad, me ščitil in učil o življenju. 

Draga mati, čeprav si nas zapustila prva, nenadoma in brez najave, sem vedel, da te ne bo pustil, da odideš sama. Vajini duši sta bili predolgo povezani na tem svetu, da bi ti dovolil, da to zadnjo pot prehodiš sama. Pred 50 leti sta prisegla, da bosta skupaj, dokler vaju smrt ne loči, tokrat sta premagala tudi samo smrt. Odločila sta se, da bosta tudi v večnosti ostala objeta. 

Hvala, ker danes objokujemo vajino dobroto, nesebično ljubezen, žalostni, ker vaju več ni in veseli, da smo imeli takšne starše in ker sta nam zapustila toliko lepih spominov. Sedaj, dragi oče, pelji. Vozi zadnji reli, podiri svoj zadnji rekord, vedoč, da te ona čaka na zadnjem ovinku, da skupaj nasmejana vstopita skozi vrata nebes.

Naj vaju angeli varujejo pod svojimi krili in naj vaju dragi Bog sprejme v svoje nebeško kraljestvo. Naj vama bo večna slava in hvala. Vajini sinovi Igor, Sergej in Srdjan ", je zapisal. Mnogi sledilci so mu ob tem izrazili sožalje.