Zabava

Beyonce se je zapisala v zgodovino

M. V.
15. 3. 2021, 10.32
Posodobljeno: 15. 3. 2021, 10.34
Deli članek:

Postala je izvajalka z največ dobljenimi grammyji in druga na splošni lestvici zmagovalcev vseh časov.

Profimedia
Beyonce

»Ne morem verjeti, da se je to zgodilo – kakšna magična noč!« je zažgolela Beyonce, ko je prejela svojega osemindvajsetega grammyja. S tem je prehitela prejšnjo rekorderko, pevko Alison Krauss, ki ima 27 zlatih gramofonov. Na splošni lestvici dobitnikov grammyjev pa je zdaj na drugem mestu, kjer je izenačena s Quincyjem Jonesom, prvi po številu teh nagrad, kar 31 jih ima, pa je pokojni skladatelj in dirigent Georg Solti.

»Hvala vsem! Kot umetnica verjamem, da je moje delo, delo vseh nas, da ujamemo duha časa. Želela sem spodbuditi in ohrabriti vse črne kralje in kraljice, ki navdihujejo tako mene kot ves svet,« je povedala Beyonce, ki je ta večer domov skupaj odnesla kar štiri grammyje.

Zahvalila se je tudi svojim trem otrokom, 9-letni Blue in 3-letnima dvojčkoma Rumi in Siru, ki jih ima z možem Jay-Z-jem. Blue je skupaj z mamico nastopila v videu za pesem Brown Skin Girl, ki je dobil nagrado za najboljši videospot. »Blue, čestitam, tudi ti si nocoj osvojila grammyja! Tako sem ponosna nate. Rada te imam, moja skala,« se ji je poklonila Beyonce.