Intervju

Jurij Zrnec z vživljanjem v vlogo chefa ni imel težav

Eva Jandl
14. 3. 2021, 20.34
Posodobljeno: 14. 3. 2021, 20.35
Deli članek:

Vrhunski kuhar Bine Volčič o zapletih pri snemanju nove sezone kuharske oddaje in o novi komični seriji, kjer je Bine sodeloval kot »trener« za igralce.

POP TV
Za potrebe komične serije Ja, chef! je Bine Volčič »treniral« igralca Jurija Zrneca, ki igra chefa kuhinje. Bine nam je povedal, da se Jurij zelo dobro znajde v kuhinji, glede nožev pa je pravi poznavalec, saj je lahko o tem poučil tudi kuharja Volčiča.

Svojo četrto sezono oddaje MasterChef ste snemali med epidemijo. Kako so potekala snemanja, je bilo drugače kot pretekla leta?

Snemanje moje že četrte sezone je bilo zaradi epidemije covida-19 seveda prilagojeno vsem potrebnim zaščitnim ukrepom, ki smo jih dosledno upoštevali. Vesel sem, da smo lahko vseeno delali, kajti kot veste, so gostinski lokali zaprti že od sredine oktobra.

Med snemanji ste zboleli za covidom-19. Kako je bilo? Ste izgubili vonj in okus, sta se vam že povrnila?

V začetku novembra sem zbolel in s precej neprijetnimi simptomi, vročino in izčrpanostjo, za kratek čas sem izgubil vonj in okus, zadihanost pa se je vlekla še kar nekaj tednov po zadnjem negativnem testu. V družini nihče ni razvil takšnih simptomov, smo bili pa vsi 14 dni v strogi izolaciji doma in na srečo nihče v moji okolici takrat ni zbolel. Snemanje MasterChefa Slovenija smo tako prekinili in zato tudi končali malo kasneje kot predvideno.

Kaj vas pri tekmovalcu najbolj prepriča – pristop h kuhanju, veščina ali inovativnost?

Pri tekmovalcu oziroma komerkoli v kuhinji me prepriča pristop h kuhanju in odnos do živil. To je osnova, iz katere se lahko razvije najprej kuharska veščina, posledično pa tudi inovativnost v kuhinji.

Se vam je med vsemi tekmovalci do zdaj kateri še posebno vtisnil v spomin, ali pa kakšna jed, ki so jo tekmovalci pripravljali?

V vseh teh letih se je zvrstilo veliko tekmovalcev in njihovih jedi, zato ne morem posebej izpostaviti nobenega krožnika. Najbolj pa sem bil vselej vesel napredka in osebne rasti, ki so jo posamezni tekmovalci pokazali iz izziva v izziv.

Kakšen je vaš način kuhanja? Ste strogi, zbrani ali ste sproščeni, zasanjani?

V profesionalni kuhinji imam vedno fokus in načrt dela. To se zgodi podzavestno, ko stopim v svoje delovno okolje. Doma ali na kakšnem pikniku pa sem popolnoma sproščen, velikokrat improviziram in uživam v tem, da se končni okus jedi razvije šele med kuhanjem.

Sprašujem, ker bomo kmalu gledali novo serijo Ja, chef!, kjer ima glavno vlogo Jurij Zrnec, vi pa ste bili njegov »trener«. Se je hitro vživel v vlogo chefa kuhinje? Katero jed ste ga naučili pripraviti? Je tudi on vam izdal kakšen svoj trik?

Jurij je super igralec, z vživljanjem v vlogo chefa kuhinje ni imel nobenih težav, saj zelo rad kuha tudi zasebno in je pravi poznavalec nožev – na tem področju je lahko on moj »coach«. Sicer pa med treningom nismo kuhali posameznih jedi, temveč sem igralcem pokazal, kakšna sta tipično gibanje in komunikacija v profesionalni kuhinji, kako se pravilno rokuje z živili in pripomočki, pa seveda nekaj chefovskih trikov pri serviranju jedi … Zdaj je igralska ekipa že prava kuhinjska banda in veselim se sodelovanja pri tem zabavnem projektu.