SOJENJE

»Grozljivo strah me je bilo tega zalezovalca«

N.S.
12. 3. 2021, 20.30
Posodobljeno: 12. 3. 2021, 21.25
Deli članek:

Ena najbolj priljubljenih hrvaških pevk, Nina Badrić, se je pred dnevi končno soočila z zalezovalcem, ki ji je pisal pesmi in celo prihajal do njenih domačih vrat.

Mediaspeed
Nina Badrić

Od avgusta 2018 je slavno pevko zasledoval in nadlegoval 57-letni upokojeni voznik iz Zagreba, Ilija M. 

Kot je povedala na sojenju, je svojega zalezovalca opazila tudi v prvih vrstah na svojih koncertih, zadnji dve leti pa ga je srečevala skoraj povsod. »Bila sem zelo vznemirjena in prestrašena. Zapirala sem okna in zastirala zavese, da me ne bi videl, najbolj pa me je vznemirilo, da je poznal vse moje naslove,« je priznala pevka, vesela razsodbe tožilstva, ki je njenemu zasledovalcu naložilo osem mesecev zaporne in tri leta pogojne kazni.

Ilija se je zagovarjal, da je šlo za velik nesporazum, pri čemer se je skliceval na očitke, da je Nino Badrić čakal pod okni apartmajev in hotelov v Zagrebu in drugih mestih na Hrvaškem, kjer je pevka bivala. Zasledoval jo je tudi po trgovinah. »Na njen naslov sem poslal pismo, v katerem sem jo prosil, da se sestaneva. Prosil sem za odgovore, a jih nisem dobil. Nisem motil njene intime, a uganila je, za koga gre. Že sedem let prihajam v Jelso, vendar je tam že tri leta nisem videl, tam prav tako nisem pristopil k njej, kaj šele, da bi ji tam sledil. Potem pa se je v meni porodila ideja. Želel sem ji podariti vrtnice. Opažam, da sem jo v svojih komentarjih na družbenih omrežjih velikokrat zagovarjal in vsaka moja beseda ji je šla v prid. Vse, kar sem v življenju napisal, sem napisal za Nino. Spominjam se tudi, da sem nekoč na njeni strani objavil pesem, ki jo je pohvalila, zato sem se nanjo malce navezal. Po tem njene strani nisem več mogel obiskati,« se je zagovarjal Ilija M., ki se je ob očitkih, da jo je zasledoval tudi do doma, branil z besedami, da je to njegova redna sprehajalna pot.