Romantični glasbenik

Marko Vozelj o ponovno odkriti ljubezni

Eva Jandl
12. 3. 2021, 20.15
Posodobljeno: 12. 3. 2021, 21.19
Deli članek:

Na motorju začuti veter v laseh in sonce v očeh.

Osebni arhiv
Z ženo Tino sta usklajen par in starša dvema hčerkama.

Z Mojstri ste za 8. marec izdali novo pesem – Spomin na naju. Nekoč ste mi dejali, da ste kot glasbenik poklicani, da pojete o ljubezni. Še vedno čutite tako?

Še vedno mislim, da je ljubezen neusahljiv vrelec navdiha za vse vrste umetnosti. Je največje in najbolj skrivnostno gonilo sveta. Se pa včasih ljubezen izkorišča tudi v neprave namene, a je to debata za kakšno drugo priložnost. Meni ljubezen in vse, kar je povezano z njo, daje veliko pozitivne energije in mi odpira različna obzorja življenjskih obdobij.

Z ženo Tino veljata za usklajen in močno povezan par. Kaj je tisto »lepilo«, ki vaju drži skupaj?

Težko bi na tem mestu delil kakšne univerzalne nasvete. Zdi se mi, da sta zelo pomembni svoboda in enakopravnost v pogovoru in dejanjih med partnerjema. Sam pa se poskušam držati preprostega načela, ki mi ga je že pred mnogimi leti povedal pokojni Andrej Žigon: »V ljubezni prilastiti si pomeni izgubiti.«

Kaj je najbolj romantična stvar, ki ste jo storili za drugo osebo, in kaj najbolj romantičnega je kdo drug storil za vas?

Mogoče se komu to ne bo zdelo romantično, a zame je bilo rojstvo najinih dveh hčera najlepši in najbolj čaroben trenutek, ki mi ga je podarila moja Tina. Jaz pa upam, da svojo romantiko najbolje izpovedujem s svojimi besedili pesmi, ki jih ustvarjamo z Mojstri.

Osebni arhiv
Marko z glasbenikom Matjažem Vlašičem na motoristični turi po Bosni, v okolici Jajca

Radi se podate na potep z motorjem, ste že dolgo motorist? Se peljete sami, vzamete kdaj s seboj ženo, koga drugega?

Motorist sem bolj aktivno zadnjih nekaj let, čeprav imam izpit že skoraj 25 let. Motor je znamke Triumph Tiger 800. Večinoma se vozim sam, včasih pa vzamem s seboj tudi katero od mojih treh deklet. Lahko priznam, da se tega najmanj veseli Tina in sva se do zdaj le enkrat peljala na kavico, in še to le v najbližji lokalček. Pač v tem ne uživa, a me razume in mi ne oporeka, kadar »odrajžam« tudi na daljšo turo, saj ve, da na motorju zelo uživam. Rad vozim po predpisih in varno, prevoženi kilometri mi ne pomenijo toliko kot občutek svobode in neke drugačne perspektive dojemanja okolice z motorja.

Kam vse ste se že odpravili z motorjem, imate kakšno priljubljeno točko? Ste imeli že kdaj kakšno nezgodo? Je vaša dekleta za vas strah, ko ste na cesti?

Najraje se odpravim na enodnevne izlete po vsej Sloveniji, ki je, kot sem že dejal, iz motoristične perspektive čarobna in zelo razgibana, saj se večinoma vozim po lokalnih cestah. Uživam v spoznavanju novih vasi in krajev, ki jih sicer verjetno ne bi obiskal. Na motoizlet se zelo rad odpravim s prijateljem Boštjanom. Veliko pa sva se prevozila skupaj tudi z našim Mojstrom Matjažem Vlašičem, ki je ravno pred nekaj dnevi praznoval okroglih 50, a je lani motor žal prodal. Upam, da čim prej nabavi novega konjička in spet zajadrava po Balkanu, kot pred leti. Lepo je, ko na motorju začutiš veter v laseh in sonce v očeh.