Zabava

Princ William odgovarja na očitke o rasizmu

G.G./STA
11. 3. 2021, 16.05
Posodobljeno: 11. 3. 2021, 16.11
Deli članek:

Britanski kraljevi dvor poskuša umiriti cirkus okrog besed, ki sta jih pri Oprah Winfrey izrekla princ Harry in njegova žena Meghan Markle.

Profimedia
William še ni govoril s Harryem.

"V resnici nismo rasistična družina," se brani princ William, ki je drugi v vrsti za britanski kraljevi prestol. Povedal je tudi, da z bratom od nedeljskega intervjuja še nista govorila.

Meghan je v intervjuju povedala, da je med njeno nosečnostjo neimenovani predstavnik Buckinghamske palače ugibal, kako temna bo koža njunega otroka. To jo je tako potrlo, da je razmišljala celo o samomoru.

Princ Harry se je z ženo in sinom Archiem lani preselil v Kalifornijo, potem ko se je par odločil, da bo opustil dolžnosti članov kraljeve družine. Ob tem sta izgubila finančna sredstva in privilegije, ki izhajajo iz tega, ohranila pa sta naziva princ in vojvodinja. Živita od denarja iz sklada, ki ga je za oba sinova, Williama in Harryja, oblikovala njuna mati, princesa Diana.

Kraljica Elizabeta II. je v torek v odzivu na intervju sporočila, da so jo zelo razžalostili očitki o rasizmu, ter poudarila, da se lahko "nekateri spomini razlikujejo". Buckinghamska palača se je tudi zavezala, da bo preiskala obtožbe o rasizmu.