Voditelj se poslavlja

Priljubljeni Nik Škrlec se poslavlja

N.S.
9. 3. 2021, 21.35
Deli članek:

Kot strela z jasnega je na dan prišla novica, da bo priljubljen kviz Male sive celice doživel spremembo. Po petih letih se namreč poslavlja voditelj in igralec Nik Škrlec.

Adrian Pregelj / RTV SLO
Priljubljeni in multitalentirani Nik Škrlec gre novim izzivom naproti.

Priljubljena otroška oddaja, ki preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev, bo od jeseni naprej drugačna.
Zadnjih pet let je Male sive celice vodil dramski igralec Nik Škrlec, ki bo zadnjo oddajo na voditeljskem prestolu odvodil maja 2021.

Ob svojem slovesu je povedal: »Neskončno hvaležen sem, da sem bil lahko pet let del legendarnega gibanja Malih sivih celic. Oddaja v mojem spominu ostaja kot neverjetno lepa izkušnja. Na prvi pogled bi kdo gotovo rekel, da sem se zaradi vprašanj in odgovorov naučil veliko novega, pa je v resnici gonilo celic tisto, ki bo vedno ostalo z mano. Nenehno stremljenje k radovednosti in večnemu učenju, iskrenost in pristnost tekmovalcev ter navijačev, ekipno delo, ki vlada v zakulisju, in celoten televizijski ustroj so bili zame največji zaklad celic in čutim, da je čas, da to predam naprej.« Uredništvo otroškega in mladinskega programa TV Slovenija tako že vabi sveže obraze, da se prijavijo za voditeljsko mesto. »Oddaja Male sive celice živi s sloganom radovednost je neskončna, in prav v tem duhu odpiramo vrata novi voditeljici ali voditelju.«

Adrian Pregelj / RTV SLO
Po petih letih vodenja kviza Male sive celice se poslavlja od voditeljske vloge.