ŠTIRI LETA

Ana Praznik opravlja kar štiri službe

Eva Jandl
9. 3. 2021, 20.04
Deli članek:

Simpatična Ana Praznik bo že četrto leto popravljala in preurejala slovenske domove, kar je še ena izmed njenih služb, ki jih opravlja.

Osebni arhiv
Med snemanji se je na gradbiščih naučila že nekaj trikov.

Osebni arhiv
Tudi hčerka Otja rada ustvarja v kuhinji.

Ana Praznik ima danes mnogo služb in vlog, vse skupaj pa se je začelo leta 2002, ko se je kot 19-letnica prijavila v šov Popstars, iz katerega je izšla skupina Bepop, ki deluje še danes. Leta kasneje se je Ana vrnila na televizijske ekrane z oddajo Delovna akcija, ob tem pa ima službo na radiu in družino, svojega Petra in hčerko Otjo. »Ko snemamo oddajo, na radiu nisem prisotna in se vrnem šele po nekajmesečnem snemanju. Tako da je vse v dobri organizaciji, bi rekla. Sicer nisem 'kontrol frik' niti nimam notesnika, kamor bi si vse zapisovala – obveznosti pišem v koledar v telefon in jih sproti usklajujem. Seveda tudi s svojim Petrom, ki v tem času poskrbi, da naše družinsko življenje poteka nemoteno. Sem perfekcionist, ampak ne za vsako ceno. Sem tudi praktik. Zato znam presoditi, kdaj je treba za neki cilj vztrajati do perfekcije in kdaj ne.« Pa je tip mame, ki komplicira – pri hrani, oblačilih in madežih, vrtcu? »Nikakor ne. Sem tip mame, ki spodbuja plezanje po drevesu, spodbuja samostojnost otroka in podobno. Nisem tip mame, ki otroka za vrtec oblači v najlepša oblačila, pač pa ravno obratno. Ker so z vrtcem veliko zunaj, v peskovniku, na travi Otja po navadi domov pride pravi Čuri Muri. Kar mi je všeč. Tako vem, da so bili na svežem zraku in da so razvijali svoje motorične sposobnosti. Pri hrani kompliciram edino tako, da ne dovolim, da se z njo igra,« nam je povedala.

Osebni arhiv
Hči spodbuja k plezanju po drevesih in samostojnosti.

Doma dela Peter

Ana med snemanjem oddaje z mojstri preživi veliko časa na gradbišču. Se je sama naučila kaj novega in to uporabila doma? »Ja, sem tip človeka, ki se kar znajde v različnih situacijah in mi ni tuje prijeti za orodje in opraviti kakšno delo. Vesela sem, da so me v štirih sezonah mojstri naučili ne samo gradbenega dela, pač pa tudi nekaj gradbenih trikov. Doma pa je tako, da ima tudi Peter žilico za urejanje prostorov in je zelo pripraven, kar zadeva delo, zato mu pustim to veselje,« se je zasmejala.