Klemen in Žana proti Juretu in Mojci

Priljubljena voditelja Klemen in Žana sta dobila še eno priložnost

M.G.
8. 3. 2021, 20.25
Posodobljeno: 8. 3. 2021, 22.04
Deli članek:

Jutranji voditelji Radia Aktual, Klemen Bunderla, Žana Vidmar, Jure Ličen in Mojca Gornik, so se v preteklem tednu pomerili v bitki za petkova jutra. A dirke v resnici še ni konec ...

Radio Aktual
Priljubljena voditelja Klemen Bunderla in Žana Vidmar.

Kateri voditeljski par bo torej prevzel radijski mikrofon v prihodnosti? To je zdaj vprašanje ...

Tisti, ki so pretekli teden na Aktualu pozorno spremljali radijsko bitko med paroma, že vedo, da sta se v malem finalu za tretje mesto pomerila Klemen Bunderla in Jure Ličen, zmaga pa je veličastno pripadla Juretu. Toda v velikem finalu je bilo še bolj vroče. Tam sta se dekleti resnično »udarili« in po napeti tekmi je proti Žani Vidmar zmagala Mojca Gornik. »Ne morem več. Grem lulat,« je rekla Žana in ob porazu zapustila prizorišče, saj je bil poraz precej boleč.

Radio Aktual
Radijca Jure Ličen in Mojca Gornik.

DOČAKALI SLOVESNO RAZGLASITEV

Jure in Mojca sta kot velika zmagovalca vstopila v Aktualov studio in čakala na razglasitev. »Končno nama bodo pred vso Slovenijo, pred celotno Aktualovo družino, podelili prestižni naslov zmagovalcev za petkova jutra,« je bila prepričana Mojca, medtem ko sta Žana in Klemen še vedno rahlo potrta zavlačevala z razglasitvijo in predajo boja, v upanju, da še vedno ni vse izgubljeno.

Osebni arhiv
Mladi kartist Mark Kastelic.

USODNI KLIC!

Ravno ko bi Mojca in Jure morala dobiti častno nagrado, pa se je zgodilo tisto, o čemer sta potiho sanjala Klemen in Žana: dobila sta pomoč, klic v sili in – še eno priložnost. V radijski eter je namreč poklical Mark Kastelic, 13-letni voznik gokarta, član moštva pod okriljem Fernanda Alonsa, in brez zavor takoj izzval vse štiri radijce: »No, pa da bo pošteno ... Naj se prava tekma odvije na pravem dirkališču, na Ptuju. Da bo stvar še bolj zanimiva, bom nastopil proti vsem! Naj zmaga najboljši!« In če bo na koncu proti vsem zmagal Mark? »Potem bom dobil svojo oddajo!« je bil samozavesten.

Ob informaciji, da je Mark star zgolj 13 let, so Žana, Mojca, Jure in Klemen skomignili z rameni in se pošteno nasmejali ter z veseljem sprejeli njegov izziv. Ob tem so sicer pozabili na zelo pomembno dejstvo: Mark je profesionalec, moštvo pod okriljem Alonsa sestavlja samo šest kartistov in med njimi je prav on. Tako da z njim ne gre češenj zobati … Ali pač? Kako se bo vse skupaj razpletlo in ali bo na koncu res Mark sedel za radijski mikrofon ter postal novi voditelj, izveste kmalu na Radiu Aktual.