Intervju z Oprah

Meghan šokirala: »Želela sem umreti«

R.T.
8. 3. 2021, 07.46
Posodobljeno: 8. 3. 2021, 08.11
Deli članek:

Britanska kraljeva družina je s strahom pričakovala, kaj bosta princ Harry in Meghan povedala slavni Oprah Winfrey.

Profimedia
Meghan je priznala, da se je naivno podala v kraljevo družino. V njihovih ritualih se je kmalu začela počutiti ujeto.
Meghan in Harry sta razkrila tudi, da pričakujeta hčerko.

Za najbolj dramatičen vložek je poskrbela nekdanja filmska igralka Meghan Markle. Pred poroko s Harryem je bila vsa kraljeva družina prijazna, Meghan pa je priznala, da ni bila pripravljena na vstop v strogo kodificirano življenje britanskega dvora.

"Šele po poroki so se začele stvari slabšati in sem ugotovila ne le to, da me ne bodo ščitili, ampak so pripravljeni lagati, da ščitijo druge člane družine. Eno je družina in drugo so ljudje, ki vodijo ustanovo," je dejala vojvodinja in zagotovila, da je bila kraljica Elizabeta II. vedno dobra do nje.

V času nosečnosti so se začeli prepiri glede naslova princa za sina. Meghan se je zlomila. V intervjuju je Oprah zaupala, da je v petem mesecu nosečnosti celo razmišljala o samomoru, na trenutke je želela umreti, je dejala. Prosila je za pomoč, vendar je v kraljevi družini niso poslušali. Eden od članov družine, kdo, ni hotela povedati, jo je celo vprašal, kako temna bo koža otroka.

Do preloma z britanskimi mediji oziroma tabloidi, ki jim kraljeva družina prireja posebne sprejeme, pa je prišlo že prej, ob zgodbi, da je vojvodinja sussekška spravila v jok vojvodinjo cambriško Kate. Marklova je zatrdila, da je bilo obratno. Kate naj bi bila pred poroko med Harryjem in Meghan razburjena zaradi oblek deklic za rože, razjokala pa se je Meghan.

Harry in Meghan sta še vedno princ in vojvodinja, česar jima ne morejo odvzeti. Odvzeli so jima denar, ker ne opravljata več kraljevskih dolžnosti, Harryju so pobrali tudi vse častne vojaške nazive. Živita od denarja iz sklada, ki ga je za oba sinova, Williama in Harryja, oblikovala princesa Diana.