PLEMIŠKI ROD

Zvezdniki, ki so potomci kraljevskih družin

M.V.
5. 3. 2021, 06.55
Deli članek:

Veliko zvezdnikov ima vzdevek kraljica ali kralj tega ali onega, a kar nekaj je takšnih, ki imajo tudi v resnici kraljevske korenine. Ko vam naslednjič omenijo Kraljico B …

Profimedia
Kit Harrington in njegova žena Leslie Rose imata skupnega kraljevega prednika.

Tako je, pevka Beyonce, ki jo velikokrat imenujejo kar Queen B, je v zelo zelo daljnem sorodstvu s kraljico Elizabeto, in sicer je njena sestrična v petindvajsetem kolenu, njun skupni prednik je Henrik II., in ni edina znana osebnost, ki se ji po žilah pretaka malce modre krvi.

Profimedia
Beyonce oziroma Queen B

HILARY DUFF pripada naziv najbolj kraljevske zvezdnice v Ameriki, saj je najbližja ameriška sorodnica kraljice Elizabete. Njen sedemkrat pradedek je namreč Alexander Spotswood, častnik britanske armade in desetkrat pravnuk kralja Edvarda III., ki je porazil pirata Črnobradca.

BRATA FIENNES, Ralph in Joseph, lahko svoji sorodstveni liniji sledita vse do kralja Jakoba II. Škotskega, kar pomeni, da sta s princem Charlesom bratranca v osmem kolenu.

BROOKE SHIELDS ima zelo zanimivo poreklo, v katerem je veliko plemiške krvi. Je sestrična kraljice Elizabete v osemnajstem kolenu, povezana pa je tudi s Katarino Medičejsko, Lucrezio Borgia, Karlom Velikim in Haroldom II.

Profimedia
Brooke Shields je povezana tako z angleško kraljico kot Karlom Velikim.

TILDA SWINTON je potomka neposredne linije škotskega kralja Roberta Brucea iz 14. stoletja. Njen oče sir John Swinton namreč prihaja iz stare škotske družine, ki svoje korenine spremlja že vse od srednjega veka.

HUGH GRANT se lahko pohvali, da je kraljičin sorodnik v devetem kolenu, njegovo družinsko drevo pa vključuje celo angleškega kralja Henrika VII. in škotskega kralja Jakoba IV.

ANGELINA JOLIE ima po mami sorodnike v francoski kraljevi družini. Njen prednik je francoski kralj Filip II., zaradi tega pa jo lahko povežemo tudi s kraljico Elizabeto, in sicer v šestindvajsetem kolenu.

KIT HARRINGTON je prek starih staršev, baronov Harrington, povezan z angleškim kraljem Karlom II. – tako kot njegova žena Rose Leslie, kar pomeni, da sta v daljnem sorodstvu.

BENEDICT CUMBERBATCH je potomec angleškega kralja Riharda III., leta 2015 mu je na njegovem prekopu prebral pesem, upodobil pa ga je tudi v BBC-jevi seriji.

Profimedia
Benedict Cumberbatch je angleškega kralja Riharda III. igral v seriji Votla krona.