poskočni muzikanti iščejo novega pevca

Prepoznavni glasbenik Dejan Krajnc spremenil ime

Eva Jandl
3. 3. 2021, 20.20
Deli članek:

Glasbenik, prepoznaven po irokezi in klarinetu ter številnih tetovažah, o krivcih za izstop iz Poskočnih muzikantov in o svojem vzorniku.

Rok Deželak
Njegovo novo umetniško ime je Dejan Dogaja.

Po visoki irokezi prepoznavni glasbenik Dejan Krajnc je presenetil z informacijo, da zapušča Poskočne muzikante, ansambel, katerega obraz je bil osem let in s katerimi so ustvarili nekaj uspešnic, s katerimi so osvojili mlajšo in starejšo publiko. »Moje novo umetniško ime je Dejan Dogaja, predstavlja in izraža točno to, kar sem. Enostavno – vedno mi dogaja,« pravi Dejan, ki ima veliko podporo pri svojem vzorniku, pevcu Janu Plestenjaku. »Ideja za ime se je porodila mojemu dobremu prijatelju Janu Plestenjaku. On je vedno bil in vedno bo moj vzornik. Je glasbenik in človek z veliko začetnico.« O razlogih bolj natančno Dejan sicer ne želi govoriti. »Razlogov, zakaj je prišlo do razpotja, je veliko. Vedno je tako, da vsak vidi krivca drugje. Pa vendar – ko skupina nima več tistega medsebojnega elana in skupne iskrice, je bolje, da gre vsak po svoje. Razšli smo se z lepimi in iskrenimi željami za svoj jutri, in to je vse, kar šteje. Kot pevec in klarinetist v bendu sem rasel, se izoblikoval in postal to, kar sem danes. Zdaj je čas za nove zmage in nove izzive. Ostajam v glasbi. To je moje poslanstvo in to delam s srcem.« Poleg glasbe bo še vedno ustvarjal in zabaval tudi najmlajše, pri katerih je glasbenik še posebno priljubljen, nam je povedal in dodal, da ustanavlja nov bend, ki že ima vaje.

IŠČEJO NOVEGA PEVCA

In kaj o vsem skupaj pravijo Poskočni muzikanti? Zdaj že iščejo novega pevca. O tem, da je Dejan zdaj bivši član skupine, pa pravijo: »Glasbena skupina je pojem, ki združuje mnogo stvari – ljubezen do glasbe, druženje, prilagajanje in medsebojno zaupanje. Mnogo izmed teh stvari se je med nami in Dejanom Krajncem v zadnjem obdobju začenjalo krhati, zato so se naše poti z Dejanom razšle.«