Jože Robežnik

Voditelj razkril, zakaj nikoli ne počiva po nedeljskem kosilu

Eva Jandl
2. 3. 2021, 21.16
Deli članek:

Danes znani televizijski voditelj o svojih igralskih ambicijah in spominih ter o nedeljah zadnjih šestih let, ko vedno po kosilu odhiti na delo.

Miran Juršič
Želi si več filmskih vlog, do zdaj se je preizkusil v dveh.

Televizijski voditelj in spletni vplivnež Jože Robežnik je kar nekaj let delal kot finančnik, kot upravljavec sklada zasebnega kapitala.Že od nekdaj pa ga je zanimalo igralstvo – tako smo ga leta 2005 lahko videli v veliki slovenski filmski uspešnici Tu pa tam. Režiser filma je bil Mitja Okorn, za katerim je izjemno produktivno leto. Pred meseci je svetovno premiero doživel njegov hollywoodski prvenec Leto življenja, v katerem igrata glavno vlogo Jaden Smith in Cara Delevingne, pred kratkim pa še poljski film Vsi prijatelji so mrtvi. Mimogrede, po zadnjih govoricah naj bi se Mitja pred nekaj dnevi poročil s svojo izbranko na Ljubljanskem gradu. Jože je v filmu Tu pa tam nastopil v vlogi Mrkega. Kako se danes spominja sodelovanja z najuspešnejšim slovenskim filmarjem Mitjo Okornom? »Snemanje je bila neverjetna izkušnja. Že takrat sem se zavedal Mitjeve veličine. Kako je vodil ogromno skupino bolj ali manj amaterjev in entuziastov. Navdušen sem bil nad njegovo mirnostjo in seveda nad njegovo sposobnostjo motivacije. Videlo se je, da bo uspešen človek. Izjemno majhno vlogo sem imel tudi v najbolj gledanem slovenskem filmu Pr' Hostar. Želel bi si več vlog, je pa po drugi strani res, da so moje igralske sposobnosti precej omejene,« nam je v smehu povedal Jože.

Jaka Vinšek
V vlogi Mrkega v filmu Tu pa tam, ki je med gledalci požel veliko uspeha.

Brez počitka po nedeljskem kosilu

Delo televizijskega voditelja pa je tisto, ki Jožetu zelo leži. Leta 2013 je skupaj z Matejem Pucem vodil oddajo Slovenija ima talent, dve leti je »vozil« oddajo Taksi, od leta 2015 pa skupaj z Bernardo Žarn vodi nedeljsko oddajo Vikend paket. Malce šaljivo smo ga vprašali, ali je vesel, ko v nedeljo odhiti na delo. »Zelo sem vesel, da delam oddajo Vikend paket. Morda sem in tja, če se za kosilo preveč najem … pride misel, da bi se bilo fino malce pred TV uleči. Ampak se takoj spomnim … Čaki mal, kaj boš pa gledal, če ne bo Vikend paketa,« odgovori v svojem zabavnem slogu.

Žiga Culiberg
Ob nedeljah po kosilu nima počitka, saj odhiti na delo.