Romantična Maja iz Najinih mostov

Plezanje je bilo za Veroniko velik izziv

M.V.
1. 3. 2021, 21.25
Deli članek:

Na koncu druge sezone Najinih mostov smo spoznali študentko veterine Majo Dolenc, ki je več kot očitno pritegnila oko reševalca Domna. V tretji sezoni se njuna (ljubezenska) zgodba nadaljuje.

Pop TV
Veronika Železnik je rada nastopala že kot otrok, očitno je bilo igralstvo neizbežno.

Na Pop TV danes prihaja tretja – zadnja sezona serije Najini mostovi, v kateri bo enega od novih pomembnih likov zaigrala Veronika Železnik. Kdo je prikupna črnolaska, ki je v bistvu še precej neznano ime na slovenski sceni?

Veronika je študentka zadnjega letnika igre na AGRFT in serija je ena njenih prvih izkušenj pred kamero, zato je bilo na začetku seveda prisotne nekaj treme.

BILA STA SOŠOLCA

Na srečo ji je pri njenem premagovanju pomagal soigralec Matej Zemljič (igra reševalca Domna Bratino), s katerim se dobro poznata že iz srednje šole. »Zelo sem bila vesela, da delam z nekom, ki ga poznam. Velikokrat mi je pomagal in me sprostil,« je priznala mlada igralka. Z Majo sta si menda v marsičem podobni, obe sta na primer pozitivni, topli in prijazni osebi, a medtem ko je Maja plezalka, Veronika sicer obožuje gore, še nikoli pa ni plezala, zato so ji bili ti prizori v velik izziv.

Pop TV
Bo Maja poskrbela, da bo nesrečni Domen (Matej Zemljič) pozabi na Tanjo?

NJENE LJUBEZNI

Izziv ji je tudi sama igra pred kamero, na katero te študij premalo pripravi, je prepričana. Film in oder namreč zahtevata drugačne igralske pristope. Pred kamero mora biti igralec veliko bolj naraven, zato je Veronika zelo hvaležna za izkušnje, ki jih ji prinaša snemanje Najinih mostov. Sicer pa pravi, da si želi početi oboje, igrati v teatru in pred kamerami. Kaj pa jo osrečuje zasebno? Potovanja, zgodovina, dobra glasba, koncerti, muzeji in galerije, druženje s prijatelji in narava.