Zabava

Kdo je slavil na podelitvi zlatih globusov?

M. V.
1. 3. 2021, 11.44
Posodobljeno: 1. 3. 2021, 12.03
Deli članek:

Delno virtualna podelitev z javljanjem iz domačih kavčev in težavami s povezavo.

Profimedia
Jane Fonda z nagrado Cecile B. DeMille za življenjsko delo

Letošnja podelitev zlatih globusov je bila zelo posebna, saj se je zaradi epidemije v večini odvijala z javljanjem preko interneta, kar je seveda pospremilo nekaj običajnih virtualnih nevšečnosti, kot so težave s povezavami, zamik ali prekinitev zvoka ter slaba slika.

Tudi voditeljici Tina Fey in Amy Poehler nista bili na istem odru – prva se je javljala iz New Yorka, druga pa je prireditev vodila v losangeleški dvorani z nekaj gosti z maskami. Med redkimi nagrajenci, ki so tam nagrado sprejeli v živo je bila na primer Jane Fonda, ki je prejela nagrado Cecile B. DeMille za življenjsko delo. Večina zvezdnikov se je namreč za nagrado zahvalila z javljanjem iz domačega kavča (ali hotelske sobe), kar seveda ni preprečilo običajnega glamurja – vsaj večine, nekateri pa so ostali kar pri domačem udobju, na primer Jason Sudeikis, ki je nagrado za najboljšega igralca v TV-komediji prevzel v trenirki s kapuco. Kar nekaj zvezdnikov se je od doma javilo tudi v družbi svojih otrok in družine, na primer Kate Hudson ali Nicole Kidman.

Največji zmagovalci letošnjih zlatih globusov so drama Dežela nomadov, komedija Borat: Naknadni film in serija Krona, slednja s kar štirimi prejetimi nagradami. V zgodovino se je zapisala režiserka Chloe Zhao (Dežela nomadov), ki je za Barbro Streisand šele druga režiserka z zlatim globusom in prva Azijka s to lovoriko. Najbolj ganljivi del prireditve pa je bila podelitev nagrade pokojnemu igralcu Chadwicku Bosemanu, ki jo je preko zooma sprejela njegova vdova. »Zahvalil bi se bogu, staršem in prednikom za vse nasvete in žrtvovanje,« je v solzah dejala Taylor Simone Ledward.