Amen

To je pesem, s katero nas bo na Evroviziji predstavljala Ana Soklič

B.K./STA
27. 2. 2021, 21.33
Posodobljeno: 27. 2. 2021, 21.34
Deli članek:

Ana bo na tekmovanju za pesem Evrovizije pela skladbo Amen.

Mediaspeed
Ana Soklič

Pevka Ana Soklič bo Slovenijo na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije v Rotterdamu zastopala s pesmijo Amen. Skladbo je RTV Slovenija razkrila v nocojšnji oddaji Ema, za katero jo je tudi premierno odpela. Pri produkciji skladbe je sodelovalo več kot 60 ljudi. Na velikem evrovizijskem odru jo bo prvič predstavila v prvem predizboru 18. maja.

Ema običajno predstavi 12 tekmovalcev z 12 pesmimi, žirijo in glasovanjem občinstva, letos pa so jo zaradi trenutnih razmer in lani odpadle Evrovizije, na kateri bi Ana Soklič nastopila s pesmijo Voda, zasnovali drugače.

Pred razkritjem skladbe sta voditelja oddaje Lea Sirk in Nejc Šmit popeljala skozi zgodovino najbolj odmevnih slovenskih in jugoslovanskih nastopov, saj letos mineva 60 let od prvega sodelovanja nekdanje skupne države na Pesmi Evrovizije. Nekateri dosedanji predstavniki so se prek videoposnetkov spominjali svojih izkušenj z Evrovizijo in zaželeli vso srečo letošnji predstavnici.

Izvršni producent Evrovizije 2021 Sietse Bakker pa je prek videoposnetka povedal, da pripravljajo t.i. načrt B, po katerem bodo tekmovanje izvedli v prilagojeni obliki, ker ga zaradi zahtevnih razmer po Evropi in svetu ni mogoče izvesti pred 10.000 ljudmi v dvorani. Po njegovih besedah bodo kljub temu poskrbeli, da bo na istem odru v Rotterdamu nastopilo vseh 41 izvajalcev.