velik udarec

Harry in Meghan sta praktično reveža

R.T.
27. 2. 2021, 17.52
Posodobljeno: 27. 2. 2021, 17.52
Deli članek:

Za kraljevske standarde, seveda.

Profimedia
Kraljevska finančna pipica se je zaprla.

Brez skrbi, britanski princ Harry in Meghan Markle ne bosta nikoli stradala. Sta pa bojda za kraljevske (pa tudi estradne) standarde prava reveža, poroča ameriška revija Forbes. Potem, ko sta se lani odrekla kraljevskim privilegijem in dolžnostim, se preselila v Združene države Amerike in postala finančno neodvisna, je njuno premoženje skopnelo.

Harry naj bi iz Buckinghamske palače odkorakal s približno 10 milijoni dolarjev, ki jih je prejel od pokojne matere Diane, Meghan pa je skupno imela “pod posteljo” približno dva milijona dolarjev, ki jih je zaslužila kot igralka. S tem denarjem sta vzela hipotekarni kredit, položila 5 milijonov dolarjev pologa in kupila skora 15 milijonov dolarjev vreden dvorec v Santa Barbari na Kaliforniji.

Par ima zdaj na grbi približno 10 milijonov dolarjev kredita za domovanje, vrh vsega pa sta morala vrniti še za tri milijone dolarjev sredstev, ki sta jih porabila za prenovo koče Frogmore na severu Anglije, kjer sta mislila, da bosta živela, preden sta se odločila ostro prekiniti s plemstvom.

Oba sicer “malce” služita ob strani, saj jima plačajo za nastope na javnih dogodkih. Harry je denimo za nastop na privatnem dogodku v organizaciji banke JP Morgan prejel približno milijon dolarjev honorarja. Kljub vsemu Forbes njuno premoženje ocenjuje na skupno “zgolj” 4 milijone dolarjev, kar je denimo več kot 46.000-krat manj od premoženja najbogatejšega Zemljana Jeffa Bezosa.

Slavni par si sicer obeta boljše finančne čase. Z audio ponudnikom Spotify naj bi namreč podpisala triletno pogodbo za podcast v višini 15 milijonov dolarjev, s produkcijsko hišo Netflix pa naj bi že lani podpisala pogodbo v višini kar 100 milijonov dolarjev.