evrovizija

Zali in Gašperju je žal, da nista cenila tega, kar se je dogajalo

Eva Jandl
27. 2. 2021, 07.55
Deli članek:

SPOMINI Glasbenika Zala in Gašper še danes rada pogledata fotografije iz maja 2019, sicer pa sta začela pisati pesmi tudi za druge izvajalce.

Mediaspeed
Med epidemijo sta bila ustvarjalna.

Kmalu bosta minili dve leti, odkar sta nas na Pesmi Evrovizije 2019 v Tel Avivu zastopala Zala Kralj in Gašper Šantl. Takrat sta nam pripela evrovizijski finale, nato pa izjavila, da tega nista čisto zares želela in da jima evrovizijski cirkus ni najbolj všeč. Zato smo ju vprašali, kako se danes spominjata nastopa na Pesmi Evrovizije. Kakšen je občutek, bi ponovno sodelovala na takem festivalu? »Še vedno sva bolj ali manj prepričana, da se ne bi rada vrnila na evrovizijski oder, ampak spomini na to izkušnjo vsekakor z vsakim dnem postajajo lepši. Malo nama je žal, da že takrat nisva tako cenila vsega, kar se nama je dogajalo. Ampak ker ne moreva v preteklost, je to dobra popotnica za prihodnje priložnosti in odločitve. Rada tu in tam pogledava fotografije iz maja 2019, da naju preplavijo močna čustva in občutki nostalgije,« nam je povedal glasbeni dvojec.

Arhiv
Zala Kralj in Gašper Šantl na evrovizijskem odru leta 2019

NE USTVARJATA NA SILO

Med karantenami sta bila ustvarjalna, sta nam še zaupala. »Vsekakor bi lahko bolje izkoristila ta čas, ko se je svet ustavil in smo se bili vsi prisiljeni zazreti vase, ampak nisva želela na silo ustvarjati nove glasbe. Potrebovala sva nekaj časa, zdaj pa sva spet polna idej. Ves čas snemava in piševa besedila, v zadnjem času pa sva začela pri pisanju pesmi pomagati tudi drugim glasbenikom.«