kolumna

Kaj imata skupnega Jure Godler in Kim Kardashian

Nejc Simšič
26. 2. 2021, 20.00
Deli članek:

Pred kratkim je priljubljeni voditelj Jure Godler štartal s svojo 13. sezono oddaje Ta teden z Juretom Godlerjem. Mene pa je s svojo nenavadno, a sila zabavno opazko nasmejala soseda.

Planet TV
Kot pravijo prijatelji, se je s selitvijo na podeželje vrnil v kameno dobo.

Moje sosede so vajene, da kdaj pred vhodom srečajo tudi koga od znanih obrazov, ki pride na obisk, zato me kdaj pa kdaj o kakšnem tudi kaj iz radovednosti povprašajo.

Ko je pred dnevi svojo že 13. sezono štartal eden najzabavnejših voditeljev in satirikov Jure Godler, je moja soseda v šali komentirala: »Uf, 13. sezona? Še malo, pa bo ujel tisti šov s tistimi zvezdnicami, kaj so že ... Kardashiani.« Ta opazka me je sila nasmejala, hkrati pa dala misliti ... Res, da Jure Godler – na srečo ali na žalost – ni začel svoje kariere z domačim videem, pa vsekakor lahko najdemo kakšno vzporednico z najslavnejšo članico družine Kardashian, Kim. Ampak res zgolj za šalo!

Spomnim se besed Branka Čakarmiša, da če bi morali v Sloveniji izbrati eno družino, ki bi lahko imela svoj resničnostni šov, bi izbral Jankoviće. A v mojem primeru gre za drugačno primerjavo. Tako kot je Kim imela kar nekaj oddaj, ima Jure, če ne štejemo tistih izpred let, zdaj oddajo Ta teden z Juretom Godlerjem, hkrati pa vodi tudi Milijonarja. Ona je izdala knjigo Selfish, Jure je izdal vohunski roman Casino Banale, s katerim pa nikakor ni še en znan obraz s svojo knjigo, ampak je ljubezen do literature, dobrih zgodb in pisane besede dvignil na višji nivo. Ona ima podcast, on ima skupaj z Davidom Urankarjem podcast Gospoda, ona je izdala nešteto produktov, s katerimi služi, on ima po novem tudi »svoje« pivo ... Da ne bo pomote, primerjava nikakor ni žaljiva, saj sta oba dokazala, da sta unikatna, zvezdniška in vredna svojega denarja. In zato opazki svoje sosede aplavdiram. Sem pa za vsak primer poklical Godlerja in ga s primerjavo pošteno nasmejal. Navsezadnje vsak dela za svojo dušo, in če sta (tudi) smeh in zabava zagotovljena, je to največja zmaga. Jure, saj veš, hec mora bit, sicer pa kapo dol!