TEKMOVALCI

Nova sezona MasterChefa: razkrivamo 16 letošnjih tekmovalcev

N.S.
25. 2. 2021, 20.20
Deli članek:

Na zaslone Pop TV prihaja sedma sezona MasterChefa Slovenija, ki ga boste od sredine marca lahko gledali ob četrtkih in petkih ob 20. uri. Pod budnim očesom treh chefov, Luke Jezerška, Karima Merdjadija in Bineta Volčiča, se bo v kuhinjo podalo 16 tekmovalcev, ki se bodo prek občutljivih brbončic sodnikov potegovali za prestižni naziv masterchefa Slovenije, pokal in nagrado 50.000 evrov.

Ana Gregorič
Tekmovalci 7. sezone šova MasterChef Slovenija

ADAM ŠERC, 47 let, Ajdovščina

Izdelovalec produktov iz čilija pravi, da je po duši hedonist, ki ljubi življenje. Nad kuho se je navdušil že v otroštvu, ko je imel prvič v rokah kuharsko knjigo Vse kuhinje sveta. Svojo kuhinjo poimenuje kontrolirani kaos.

ALANA VRVIŠČAR, 18 let, Ljubljana

Simpatična srednješolka je svoje prve palačinke pekla že pri osmih letih ter bila dobra pomočnica v babičini kuhinji, stopila pa je na pručko, da je bila dovolj visoka. »Kuham po občutku. Sledim receptu, ostalo dodajam sama.«

ANŽE ROBERT BLAŽIČ, 23 let, Velenje

Energični natakar pravi, da med recepti nima popolne jedi, ki bi navdušila vse, a se bo za vsako jed kar najbolj potrudil in upa, da bo med snemanjem hitro pozabil na kamere. Če bi bil hrana, bi bil goveja juha.  

BRUNO ŠULMAN, 20 let, Ljubljana

Študent psihologije je fant mnogih talentov, ki pravi, da je, ko so se na faksu pogovarjali, za katero vejo psihologije se bodo odločili, dejal, da bi imel slaščičarno. Je tudi atlet, ki se bo šova lotil sistematično.

DAMIJAN ŠTIGL, 47 let, Podgorje pri Apačah

Natakar je imel težko otroštvo, ki ga je izoblikovalo v moškega z motom: trdo delo bogato obrodi. Pravi, da pripravi božanski segedin in pasulj bograč. Njegovi kritičarki sta žena in hči.

DUŠAN ŠUBIC, 50 let, Kranj

Informatik je verjetno najbolj brihten tekmovalec sezone, saj ima certifikat Društva Mensa Slovenija. Med slanim in sladkim izbere slednje, doma pa ima dva hladilnika – enega za hrano, drugega za sladice.

IRENA KOS MLAKAR, 50 let, Kresnice

Vodja ribarnice je tudi mama resničnostne junakinje Lare Goršek Kos iz Kmetije. Kot svojo prvo kuharsko jed opiše jajce na oko, ki ga je preveč poprala, zato ni čudno, da rada pripravlja kitajske pekoče juhe.

KAROLINA PODVRŠNIK, 35 let, Sveti Duh na Ostrem vrhu

Lastnica čistilnega servisa kot največji kuharski eksperiment omeni torto za hčerkin rojstni dan. V kuhinji vsak dan preživi vsaj dve uri, če bi bila hrana, pa bi bila jajce, ker ima trdo lupino in mehko sredico.

POP TV
Za zmago se bo potegovalo 16 tekmovalcev.

KATARINA UPLAZNIK, 27 let, Velenje

Vodja fitnesa in osebna trenerka je našla svojo ljubezen, tako dobesedno kot v prenesenem pomenu, v športu. Je motivatorka in trenerka, ki najraje kuha slane jedi, sladice pa so ji v velik izziv, saj ne je vsega.

KATJA ULČAR, 25 let, Ljubljana

Ustvarjalka digitalnih vsebin je ljubiteljica lepega in se raje kot za moškim obrne za svojo šibko točko – lepimi čevlji. Najraje bi kuhala s sodnikom Luko, ker ji je blizu tradicionalna kuhinja.

KIMI ZUPANČIČ, 27 let, Rovte

Mlada mamica in turistična delavka, ki na noge postavlja kavarno in kmečki turizem. Pravi, da je babici v kuhinji pomagala že pri treh letih, medtem ko je prvo kuharsko mojstrovino okušal njen oče.

LJUBISLAV PETROVSKI, 42 let, Hrušica

Elektrotehnik energetik ima prvi spomin na kuhinjo z očetom, ko sta pripravljala file s suhimi slivami. Njegovi največji sodnici sta nečakinji, po njunem odzivu ve, ali je kuharski eksperiment uspel.

MAŠA TRUBAČEV, 21 let, Cerknica

Energična študentka z veseljem pove, da njeni kuharski spomini segajo v otroštvo, prave jedi pa je ustvarjala z babico Fani. Sodnike bo navdušila z občutkom za okuse pa tudi s svojo specialiteto – pad thaijem.

NATALIJA PALAČKOVIĆ, 29 let, Bohinj

Natakarica je imela težko otroštvo, saj se je borila z odvečnimi kilogrami, nato pa zapadla v anoreksijo ter se borila za svoje življenje. Čeprav je močna ženska, se med sodniki vseeno najbolj boji Karima.

PATRICIJA HORVAT, 34 let, Idrija

Pomočnici kuharja v domu za ostarele je življenje pripravilo že veliko ovir, a ga vseeno zajema z veliko žlico. Ponosno pove, da je poročena z ženo Ano, s katero sta pred kratkim posvojili psa iz zavetišča.

ŽIGA GABROVEC, 29 let, Slovenjske Konjice

Hiperaktivni glasbenik v kuhinjo vstopa brez strahu, saj pravi, da rad hodi po robu. Sodnike bo poskusil navdušiti s počasi pečeno cufano govedino z brusnično omako. Pravi, da raje peče kot kuha.