Zabava

Lea Sirk je čas epidemije izkoristila za druženje s svojima ljubkima hčerkama

Eva Jandl
24. 2. 2021, 21.33
Posodobljeno: 24. 2. 2021, 21.50
Deli članek:

Pevka in mamica dveh hčera je glede svoje zasebnosti bolj skopa, vseeno pa kdaj pokaže svoji veliki punci in deli kakšen košček svojega vsakdana.

Osebni arhiv
Starejša hčerka Ael je pred kratkim praznovala osmi rojstni dan.

Pevka Lea Sirk priznava, da ji kot mamici ta poseben čas, v katerem smo vse od začetka karanten, nadvse prija, saj ji je hčerki Ael in Sio uspelo še bolj spoznati. Čeprav je v prvem valu zaradi vsega skupaj nehala ustvarjati, je hitro začela pogrešati glasbo in vse, kar je vezano nanjo, ter začela ustvarjati še več. Lea bo nastopila tudi aprila na 44. festivalu Popevka s pesmijo Zgodba za dva, ki jo je napisala sama. Kako se sploh loti pisanja pesmi in kdaj je najbolj ustvarjalna? »Največkrat me vodi emocija nekega trenutka, ideja ali motiv, ki se mi podi po glavi. Iz motiva in nekaj besed pa nato zapeljem ostalo vsebino in sporočilo celotne pesmi. Tu potem vse skupaj obrnem najmanj milijonkrat,« nam je odgovorila.

Navdih med opravki

Tudi zato je dobro, da ima vedno postavljen rok oddaje pesmi, je še povedala. »Še dobro, da je določen datum za dokončati pesem, sicer bi jo premlevala še celo stoletje. (smeh) Zelo sem ustvarjalna ravno takrat, kadar ni pravi čas. Recimo med uspavanjem otrok, med tuširanjem, med vožnjo v trgovino. In potem momljam neke besede in se snemam na telefon, da pozneje še sama ne znam dešifrirati.«

Osebni arhiv
Glasbenica je avtorica številnih pesmi.