bolnik

Princ Edward razkril, kakšno je očetovo stanje

R.T.
24. 2. 2021, 09.26
Posodobljeno: 24. 2. 2021, 10.08
Deli članek:

Svet z zaskrbljenjem čaka na novice o zdravstvenem stanju britanskega princa.

Profimedia
Princ Philip še vedno leži v bolnišnici.

Princ Filip, mož kraljice Elizabete II., je bil prejšnji teden sprejet v bolnišnico, na kratko opazovanje. Zdaj je na oddelku že dober teden in vsi se sprašujejo, ali bo 99-letnik dočakal poletje, ko jih bo dopolnil 100.

Da je njegovo zdravstveno stanje krhko je pred dnevi namignil celo princ Harry, ki je izdal, da je na domu v kaliforniji v samoizolaciji, zato da bi lahko v trenutku z zasebnim letalom poletel v Anglijo, če bo to, zaradi poslabšanja dedkovega zdravstvenega stanja, potrebno.

Profimedia
Princ Edward z ženo Sophie.

Zdaj pa je spregovoril še Filipov najmlajši sin, in najmanj izpostavljeni britanski plemič, princ Edward. Po njegovih navedbah se njegov oče počuti mnogo bolje kot prejšnji teden. Razkril je tudi informacijo, da se je princ Filip pravzaprav zdravil zaradi neke okužbe. Pred tem je bilo znano le, da so ga v bolnišnico sprejeli zaradi "slabega počutja".

Edward je prav tako razložil, da si oče zelo želi vrnitve nazaj na dom, družina pa da drži pesti, da se bo to res čimprej zgodilo. "Pred dnevi sem se pogovarjal z njim, je mnogo boljši in se zelo veseli odhoda domov, kar je najbolj pozitivno," je dejal medijem, ob tem pa priznal, da je Filip nekoliko razočaran, da mora v bolnišnici ležati že dober teden dni. "Mislim, da se to zgodi vsakemu izmed nas. Na uro lahko gledaš le toliko časa, stene pa tudi niso kaj preveč zanimive," je še dejal Edward.