Pravila igre

Pevca Ivana je izbranka pustila pred oltarjem

Eva Jandl
20. 2. 2021, 20.40
Deli članek:

Pogovarjali smo se s fanti iz tudi pri nas izjemno priljubljene hrvaške skupine Pravila igre. Zadnjo pesem, žalostno ljubezensko balado, je simpatični 28-letni pevec Ivan Penezić odpel za klavirjem in dobesedno obnorel poslušalke. Povedal nam je, da ima tudi sam nekaj bolj slabih ljubezenskih izkušenj, pa tudi to, kako je fantom uspelo v letu pandemije ustvariti nekaj največjih uspešnic.

Osebni arhiv
Ivan pravi, da komaj čakajo, da spet stopijo na oder

Mnogi glasbeniki bi najraje pozabili leto 2020, a vi ste v tem času epidemije ustvarili nekaj zelo uspešnih singlov. Kako ste delali, ste vadili prek spleta ali ste se dobivali na vajah?

Mi smo se trudili, da bi čim prej pozabili na vse te težave, in smo se osredotočali na vaje in na nove pesmi. Menimo, da vsi potrebujemo veliko optimizma in pozitive, tako smo se potrudili in predstavili več novih pesmi. Seveda smo redno vadili in imeli tudi nekaj spletnih koncertov za naše oboževalke in oboževalce.

Na valentinovo ste predstavili novo pesem Jedina. O kakšni ljubezni govori; radi pojete žalostne balade, ljubezenske pesmi?

Pesem govori o melanholični ljubezni, ki ima vseeno srečen konec, ali bolje rečeno, vidi se »svetloba na koncu tunela«. Vse naše pesmi so ljubezenske, tako kot ta, in glede na letni čas, v katerem smo trenutno, poslušalcem in poslušalkam bolj ustrezajo počasne pesmi, zato smo se odločili za pravo ljubezensko balado.

Osebni arhiv
Skupino Pravila igre iz Zagreba sestavljajo štirje glasbeniki: Goran Belošević (35) na bobnih, Peter Ričko (23) na bas kitari, Marko Belošević na klaviaturah in pevec Ivan Penezić (28).

V pesmi pojete o tem, kako je fanta njegova ljubezen pustila pred oltarjem. Imate tudi fantje v bendu kakšno podobno izkušnjo, anekdoto o prekinitvi zveze?

Edini poročeni moški v bendu je naš klaviaturist Marko, ostali pa še imamo nekaj časa. Do zdaj še nihče od nas ni bil zapuščen pred oltarjem. (smeh) Mladi smo še. Naš pevec Ivan Penezić ima sicer zelo posebno zgodbo o prekinitvi zveze. Zvezo z enim od svojih bivših deklet je namreč prekinil ne prej in ne pozneje, ampak natančno na valentinovo. Vsekakor nekaj, na kar ni ponosen, a življenje včasih ne izbira priložnosti. Mladost, norost. (smeh)

Profimedia
Nevesta je odšla s poroke in zapustila ženina.

Kakšni so vaši glasbeni načrti za letošnje leto, boste nadaljevali s tem tempom?

Delo, delo in samo delo. V načrtu imamo še tri nove pesmi, tako da nas čaka zelo delovno leto. Vsekakor pa upamo, da bomo poleti lahko imeli koncerte in da bomo naše nove pesmi lahko publiki končno predstavili še v živo.