v samoizolaciji

Princ Harry v skrbeh za dedka, pripravlja se na vrnitev domov

R.T.
19. 2. 2021, 08.55
Posodobljeno: 19. 2. 2021, 08.56
Deli članek:

Princ Harry je v samoizolaciji, da bi lahko čimprej odpotoval nazaj v Združeno kraljestvo.

Profimedia
Vnuka skrbi za dedovo zdravje.

Princ Harry naj bi se samoizoliral na svojem domu v Kaliforniji, da bo, če bo potrebno, lahko nemudoma odpotoval na Veliko Britanijo. Tam namreč v bolnišnici leži njegov dedek princ Philip, ki so ga v bolnišnično oskrbo sprejeli včeraj, zaradi slabega počutja.

Iz Buckinghamske palače so ob tem sicer sporočili, da gre za rutinsko hospitalizacijo, a dejanja Philipovega vnuka govorijo drugače. Philip sicer šteje že častitljivih 99 let, pet let več od žene Kraljice Elizabete II.

S Harryjem pa se morata, hočeš nočeš, samoizolirati tudi njegova sveže noseča žena Meghan in njegov sin Archie. Mlada družina si je, po turbulentnem odnosu s kraljevo družino v Angliji, nov dom pred časom poiskala v mestu Santa Barbara, v ameriški zvezni državi Kaliforniji, kjer živijo v veliki vili.

Profimedia
Vila, ki je postala njun dom.

Profimedia
Vila, ki je postala njun dom.

ZDA so sicer na tako imenovanem "rdečem seznamu" držav, vsi, ki na Otok pripotujejo od tam morajo za 14 dni v obvezno karanteno, ki jo morajo 14 dni prebiti v hotelu, ki ga je za to izbrala vlada. Člani kraljeve družine teh omejitev sicer ne rabijo spoštovati, a se odgovorno vedenje od njih še vedno pričakuje.