Zabava

Učiteljice pogrešajo nastope na odru

Eva Jandl
21. 2. 2021, 14.26
Posodobljeno: 21. 2. 2021, 17.56
Deli članek:

Čeprav je ženski trio Učiteljice mednaroden, članice namreč prihajajo iz Slovenije in Hrvaške, producentska ekipa pa iz Srbije, mu je kljub omejitvam ob epidemiji uspelo posneti novo pesem.

Niko Časar
Komaj čakajo, da bodo spet lahko stopile na oder, pravijo.

Lepe Učiteljice se sicer zaradi karantene kar nekaj časa niso videle, saj je tudi za njih konec leta minil brez nastopov, a Slovenka Ana Vurcer ter Hrvatici Andrea Paškvan in Silvia Ilić so tudi v časih, ki so za glasbenike neprijazni, dobre volje in delavne. Za valentinovo so tako predstavile novo pesem in videospot Samo je Sava znala, da sam prava. »Gre za predelavo uspešnice naše avtorske ekipe, producentov Dušana Bačića in Bojana Dragojevića, izpred nekaj let. S to pesmijo smo želele podpreti ljubezen in opomniti na to, da je življenje lepo in da v teh težkih časih potrebujemo ljubezen,« je povedala Ana. »Upamo, da je ta pesem uvod v lepše dni, ki prihajajo.« To sicer ni njihova prva pesem o reki, velik uspeh so dosegle tudi s pesmijo Dunav, ki so jo posnele leta 2016 in ima že zavidljivih 16,5 milijona ogledov, medtem ko ima prva uspešnica Luda kuća, ki so jo posnele pred šestimi leti, že 34 milijonov ogledov.

NA SNEMANJE V SRBIJO

Osebni arhiv
Učiteljice veljajo za eno bolj perspektivnih vokalnih zasedb na Balkanu, njihova popularnost je vsako leto večja.

Producentska ekipa Učiteljic je iz Srbije, medtem ko so članice iz Slovenije in Hrvaške. Običajno se sestajajo v Zagrebu, nam je povedala Ana, a v času epidemije njihova srečanja za snemanje pesmi in videospotov niso več preprosta. »Ker je trenutno nemogoče prečkati mejo brez testiranja, smo se seveda testirali, pesem smo posneli v Beogradu,« so še povedala dekleta, ki so se srečanja seveda zelo razveselila – pogovor v živo ni isto kot pogovor po telefonu ali prek spleta, pravijo.

Kot večina glasbenikov pogrešajo nastope na odru in stik s publiko. Upajo, da bodo svojo najnovejšo pesem lahko kmalu zapele na kakšnem koncertu, rade se spomnijo tudi številnih sodelovanj z znanimi glasbeniki, kot so Severina, Neda Ukraden, Jelena Rozga, Jasmin Stavros, Tarapana band ... Vsi ti glasbeniki imajo namreč istega producenta, Bojana Dragojevića, lastnika glasbenega studia v Srbiji, ki je sicer tudi šef Učiteljic in že dobri dve leti zaročenec slovenske članice Učiteljic, Ane Vurcer.