Zabava

Zdaj se je javno cepil še prestolonaslednik

N.S.
12. 2. 2021, 20.45
Deli članek:

Mesec dni po tem, ko sta se v Veliki Britaniji proti covidu-19 javno cepila najstarejša monarhinja na svetu, britanska kraljica Elizabeta II., in njen soprog princ Filip, sta pred dnevi to storila tudi princ Charles in soproga Camilla.

Profimedia
Charles in Camilla uradno sporočata, da po cepljenju nimata težav, vendar nihče ne ve, kaj se dogaja za vrati palače.

Britanski prestolonaslednik princ Charles, ki bo novembra letos dopolnil 73 let, in njegova 73-letna soproga Camilla sta kot predstavnika rizične skupine prejela cepivo proti zahrbtnemu virusu.

Cornwallska vojvoda in vojvodinja namreč spadata v starostno skupino, ki jo Velika Britanija uvršča med prioritetne osebe za cepljenje proti covidu-19, zato na Otoku javno pozivajo vse, ki se še niso cepili, da to naredijo zdaj, in na to sta se ta teden odzvala tudi kraljeva zakonca. Z britanskega dvora so tako potrdili, da sta prejela prvi odmerek cepiva in se s tem pridružila 12,6 milijona ljudem v Veliki Britaniji, ki so se že cepili. V britanskih medijih se je veliko pisalo o ugibanjih, ali naj se Charles, ki je koronavirus z blagimi simptomi – razen da še dva meseca po preboleli okužbi ni imel voha in okusa – prebolel že marca lani, sploh cepi. A sta to brez oklevanja storila, vsaj tako pravi Buckinghamska palača v uradni izjavi. Sicer pa so najvidnejši člani britanske kraljeve družine eni tistih znanih obrazov, ki močno navijajo za cepljenje, čeprav je velika večina ljudi še vedno skeptična do cepiva.