ogljikov monoksid

Hrvaška voditeljica po zastrupitvi: Tožila bom tistega, ki je odgovoren

R.T.
10. 2. 2021, 09.33
Posodobljeno: 10. 2. 2021, 09.37
Deli članek:

Pravi, da se je 7. februarja ponovno rodila.

Instagram (osebni profil)
Nikolina Pišek je objavila fotografije, posnete v bolnišnici.

V noči iz sobote na nedeljo je v zagrebškem stanovanju hrvaške voditeljice Nikoline Pišek (48) počila plinska cev, ki zagotavlja ogrevanje celotne stavbe. Nikolina in njena hči Una (6) sta se zastrupili z ogljikovim monoksidom. 

Soprog hitro ukrepal

Nikolina je ponoči soprogu Vidoju, ki je bil na službeni poti v Beogradu, sporočila, da Uno pestita slabost in močan glavobol. Tudi sama se ni najbolje počutila. Ko se Nikolina ni več oglasila na telefon, je Vidoje ukrepal in prijatelju naročil, naj preveri, kaj se dogaja. Ta je hčerko in mamo našel nezavestni. 

Prepeljali so ju v bolnišnico, od koder so ju v ponedeljek izpustili. Hčerka in mama sta sedaj nastanjeni v hotelu, iz Beograda je v Zagreb pripotoval tudi Vidoje. 

Načrtuje tožbo

Nikolina se je včeraj oglasila na družbenem omrežju Instagram in sporočila: "7.2. Drugi rojstni dan. Ker sem še vedno živa. Kot tudi moja punčka. In hči prijatelja, ki je bila tisto popoldne pri nas na obisku. Samo zaradi soprogove intuicije sva preživeli zastrupitev z ogljikovim monoksido". 

Za portal 24sata pa je Piškova odkrila, da načrtuje tožbo. "Tožila bom tistega, ki je odgovoren, policijsko poročilo bo to pokazalo. Menim, da bodo tudi oni in tožilstvo vložili tožbo, ker gre za kaznivo dejanje," je pojasnila.