Namigi sotekmovalcev

Je Jasna Kuljaj res precej nesramna?

Eva Jandl
13. 2. 2021, 20.45
Posodobljeno: 13. 2. 2021, 20.50
Deli članek:

Zabavna in klepetava Jasna Kuljaj je zelo delavna voditeljica, kmalu jo bomo gledali v kar dveh oddajah. Zaradi dela je tako že sedmič opravila test na koronavirus, čeprav je covid-19 že prebolela. Razkrila nam je tudi skrivnosti iz zakulisja snemanja in iz hotela na Madžarskem.

rz
Jasna že 20 let pluje po slovenski sceni in je prepričana, da jo dobro pozna.

Kako preživljate čas karanten, izolacije – zelo ste delavni, se je za vas sploh kaj spremenilo?

Konec decembra me je doletel covid. K sreči v blagi obliki. Odtlej sem malo bolj sproščena, saj upam, da drži, da si potem nekaj časa zaščiten. Ne vemo pa, koliko časa; nekateri pravijo, da imunost traja tri mesece, spet drugi, da traja šest mesecev ... Vsekakor upam na čimprejšnje cepljenje. Zaradi delovnih obveznosti pogosto opravljam teste na koronavirus. Mislim, da se bom te dni testirala že sedmič. Sedemkrat sem že začutila tisto paličico nekje med nosno votlino in očmi. Ni prijetno, ampak kaj moremo.

Kmalu vas bomo gledali v novem šovu Kdo si ti? Zvezde pod masko. Kako bi opisali svojo vlogo v oddaji? Si sicer zlahka zapomnite ljudi in njihove obraze, kretnje? Kaj pa imena?

Sprva sem si predstavljala, da bomo kot nekakšni žirantje. In da bodo tisti na odru tekmovali. Potem, ko so mi projekt pobliže predstavili, sem spoznala, da smo mi (torej Zvezdana, Gacho, Mimi, Saška in Miha) pravzaprav tekmovalci, razdeljeni v dve ekipi, in tekmujemo med sabo, kdo si bo s prepoznavanjem mask in nekaj taktike pri razkrivanju priboril več točk. Včasih razkriješ nekoga in ga ne daš naprej, v naslednji krog, samo zato, ker veš, da boš dobil točko (če si trdno prepričan, kdo se skriva pod masko). Pomembna je torej tudi taktika! Taktična pa nikoli nisem kaj dosti bila. Tukaj mi utegne spodrsniti. Moj plus je sicer, da dobro poznam slovensko sceno, saj že dvajset let plujem po njej in spremljam, kdo je kdo. Če ustvarjaš oddaje, si vedno na preži za primernimi gosti, in tako hote ali nehote poznaš sceno.

Osebni album
Jasna Kuljaj

Med snemanjem šova so tekmovalci stanovali v hotelu in tam ni zmanjkalo smeha, pravi Jasna. Hčerko Anastazijo je medtem prepustila v skrb babicama in partnerju, ki se je za nekaj tednov prelevil v samohranilca. »Moderni moški vse zmorejo. Tako smo jih navadile,« je povedala v smehu.

Snemali ste na Madžarskem, ste hčerko Anastazijo vzeli s seboj? Ste se z drugimi znanimi Slovenci in Slovenkami v šovu veliko družili, imate kakšno zabavno anekdoto s snemanja?

Moja Anastazija je še premajhna, da bi lahko bila na dan snemanja sama v hotelski sobi ali pa da bi brez varstva prisostvovala snemanju. Tako da bi poleg nje morala s seboj vzeti še kakšno guvernanto. Tako smo raje angažirali babici in tudi partner si je stvari organiziral tako, da je bil lahko oče samohranilec nekaj tednov. Veste, moderni moški vse zmorejo. Tako smo jih navadile. (smeh) Zabavnih anekdot je veliko. Še največ tistih iz zakulisja in hotela. Rekla bi, da gre za precej razposajeno ekipo, in ko kamere ugasnejo, si pripovedujemo takšne zgodbe, da je bolje, da ostanejo tam na Madžarskem. (smeh) Zelo smo se nasmejali, ko je moški del ekipe šel v »šoping« in so nazaj prišli vsi trije z enakimi čevlji. Ženski del ekipe pa se je ves zaljubil v enak parfum. Si predstavljate ... v vsej Budimpešti smo se vse zagnale v prav tega. Ko sem ga po nekaj dnevih premlevanja končno odšla kupit, so mi rekli, da so ravno tistega dne prodali zadnjega. Seveda, Lenderova je tistega dne prišla že dopoldne!

Ostajate tudi v oddaji Pri Črnem Petru, gledali vas bomo v kar dveh oddajah. Čemu pripisujete svojo priljubljenost pri gledalcih in delodajalcu?

Mnogi se sprašujejo, kako mi uspeva. Meni največ pomeni to, da na ekranu nisem zaradi prijateljskih vezi ali kakšnih drugih povezav, ampak zato, ker nekdo, ki ima v rokah škarje in platno, presodi, da nekemu šovu lahko nekaj dam. In ko razmišljam, kaj lahko dam, pridem do zaključka, da je to nekaj ognja. Vsaj kakšen plamenček! To je moja strast! Vodi strastno, komentiraj strastno, zagovarjaj svoje stališče strastno. Ali pa sploh ne hodi.

Nekateri tekmovalci novega šova so novinarjem namignili, da ste v oddaji včasih ostri, celo nesramni. Kako to komentirate?

Res? Morda pa gre za različno dojemanje ostrine in nesramnosti, kot ste rekli. Jaz samo povem, kar vidim. To v mojem svetu nima nobene zveze z nesramnostjo, niti si to ne bi želela biti. Je pa res, da smo strelci pač taki, da samo povemo na glas, kar si drugi mislijo. In potem smo seveda mi vsega krivi ... (smeh)