PORODNIŠKA

Maja Oderlap: »Tudi jaz sem imela temačne dneve«

Eva Jandl
8. 2. 2021, 21.28
Posodobljeno: 8. 2. 2021, 22.06
Deli članek:

Pevka, urednica in voditeljica na Televiziji Veseljak Maja Oderlap o svoji novi vlogi mamice, povedala nam je še, da se je med porodniškim dopustom lotila pisanja bloga, kjer izdaja tiste nasvete, s katerimi je uspešno pomagala tudi svoji dobri prijateljici.

Osebni arhiv
Od poletja uživa v vlogi mamice.

Maja, julija ste postali mamica, kako se znajdete novi vlogi?

Najbolj čudovito na svetu je biti mama. (smeh) Zelo sem hvaležna, da mi bil dan ta privilegij. Na novo vlogo sem se hitro privadila; no, še najtežje na nočno vstajanje. V začetku je bil moj dan posvečen samo spanju, vstajanju, previjanju in dojenju. A to so tako edinstveni trenutki, da ni prav nič težko. Lev mi vse vrne z nasmehom in živahnostjo. Rada ga opazujem, kako se razvija in napreduje. Z njim se tudi vsak dan kaj novega naučim in se tako spreminjam tudi sama. Zdaj že uvajamo gosto hrano, nad katero je navdušen. A noči so še vedno kratke. (smeh)

Mu zapojete kakšno svojo pesem, vas rad posluša? So ga babici in dedka obiskali ali ne, glede na epidemijo?

Zelo rad posluša glasbo. Takoj ko zasliši kakšno, se razveseli, zasmeje, se obrne in spremlja, od kod prihaja. Vsak dan mu kakšno zapojem. Ne manjkajo otroške pesmice, seveda prav tako ne moje skladbe. Bodi malo moj je zadnje čase najbolj aktualna. (smeh) Babici in dedka so ga v preteklem poletju pri nas doma obiskali, ko je bilo to še dovoljeno. Kasneje smo stike omejili.

Osebni arhiv
Maja, Andrej in Lev na sprehodu

Lotili ste se pisanja bloga. Ste o tem razmišljali že prej, zakaj je bil zdaj pravi trenutek?

Na moji spletni strani najdete Recepte za srečo. Gre za moj blog s takšnim imenom. Že preden sem postala mama, sem razmišljala o tem. Pred časom sem svoji dobri prijateljici pomagala s čisto preprostimi nasveti: kako spremeniti misli, kako znova postati hvaležen, kako se vrniti k ženski energiji ... Bila je navdušena in dejala mi je, da bi bilo škoda, da tega ne bi delila tudi z drugimi, saj bi tako lahko še komu pomagala. Z mojim Andrejem Grobelnikom imava tudi večkrat debate na tovrstne tematike in tudi on me je spodbudil k pisanju. Rada opazujem svet okrog sebe. Mnogi so ujeti v stiskah, misleč, da so obstali na mestu, da jim življenje ne ponuja pravih priložnosti ... Zato se mi je prav zdaj zdel pravi trenutek. Utrnila se mi je misel o Receptih za srečo pa sem se lotila prvega pisanja ... in bila sem res prijetno presenečena, kajti dobila sem toliko pozitivnih kritik. Res neverjetno!

O čem pišete, kakšnih tem se lotevate? Kakšen je vaš recept za srečo, kaj vas osrečuje?

Tako kot mnogi v življenju sem tudi jaz imela temačne dneve. Kaj dneve, celo leta. Takrat sem iskala rešitve, marsikaj novega sem odkrila, preizkusila na lastni koži. Na področju duhovnosti, sprememb misli, energij ... Spoznala sem, da je moje življenje odraz mojih misli. V svojih blogih skozi izkušnje razkrivam čisto preproste »recepte«, ki so mi pomagali na poti do sreče, veselja, ljubezni ... Moje teme so torej povezane predvsem s področji osebne rasti, pa tudi z duhovnostjo. Recept za srečo, ki sem ga sama preizkusila in resnično deluje, je čisto preprost. Bodimo hvaležni. Iskreno. Za vsak trenutek, ki ga doživimo. Za vse malenkosti, ki jih imamo. Potemtakem nas čaka tudi sreča. Že za prvim vogalom. Mene še vedno osrečujejo malenkosti. Tiste čisto drobne. Vse okrog nas so, pa še brezplačno so na voljo.

Osebni arhiv
Priljubljena pevka in voditeljica je postala še blogerka.