NE MIRUJE

Mlada glasbenica bo kljub koronavirusu izdala prvi album

Eva Jandl
28. 1. 2021, 06.53
Posodobljeno: 28. 1. 2021, 10.16
Deli članek:

Mlada glasbenica je v trenutni situaciji izredno ustvarjalna, zdaj je poleg glasbenih pokazala še svoje plesne in borilne veščine.

Rok Milnar
Mlada Celjanka sama piše glasbo in besedila.

Mlada glasbenica Špela Jezovšek (20), ki se predstavlja z umetniškim imenom Stella, je kljub epidemiji izredno produktivna. Pravi, da ni oseba, ki bi le sedela in čakala, zato se posveča glasbi in seveda študiju. Je namreč študentka japonščine. Poleg tega je še plesalka in je sodelovala tudi na mednarodnih tekmovanjih. Med časom ukrepov predvsem teče in se sprehaja, da ostaja v formi. Pod umetniškim imenom Stella je do zdaj izdala šest pesmi, zadnja z naslovom Ta neki neki pa zdaj napoveduje izid njenega prvega albuma v naslednjih dneh.

IZPOLNJENA ŽELJA

»Navdih za besedilo je bila seveda zaljubljenost,« je povedala pevka iz Šentjurja pri Celju, ki je znana tudi po svojem sodelovanju v romunskem X Factorju, kjer se ji je uspelo prebiti med najboljših dvajset. Za naslov pesmi pa je kriv njen menedžer, ki ni znal ubesediti, kaj pesmi manjka, in je zato ponavljal »neki manjka«, s tem pa je umetnici dal povod za besedilo in glasbo, ki ju je napisala sama. V njenem domačem Celju so posneli videospot, ki prikazuje lov za zakladom, v njem pa si je Špela izpolnila tudi dolgoletno željo, saj je posnela pravo borbeno sceno.

Rok Mlinar
Špela oziroma Stella poleg glasbe in japonščine obožuje tudi ples, kot plesalka je celo nastopila na nekaj tekmovanjih. V videospotu je tokrat pokazala svoje plesne sposobnosti, pa tudi svoje borilne veščine, kar si je želela že od nekdaj.