TRAJNOSTNO!

Pri čiščenju in negi zaupa v moč narave

N.S.
26. 1. 2021, 21.00
Deli članek:

Znana vizažistka Nika Veger, ki velja tudi za najbolj znano slovensko vplivnico kot zagovornica trajnostnega načina življenja, je odprla vrata svoje zakladnice znanja in izkušenj v okviru projekta Zaupam v moč narave.

Osebni arhiv
Nika Veger na naraven način vpliva na svoje vsakodnevno počutje in prehrambene navade.

Vedno nasmejana Nika Veger na medijski sceni velja za hodečo enciklopedijo vsega, povezanega s trajnostnim načinom življenja.

Nekdanja lepotna urednica, najbolj znana lepotna blogerka in umetnica ličenja Nika Veger se je pred kratkim pridružila projektu Zaupam v moč narave, saj zelišča in rastline dnevno uporablja v svoji kuhinji in kopalnici.

»S pomočjo zelišč in drugih rastlin lahko na naraven način vplivate na svoje vsakodnevno počutje, prehrambne navade in tudi lepoto,« je prepričana trajnostna blogerka Nika Veger, ki predstavlja obsežen vodnik vsebin o izbranih rastlinah ter zeliščih in s tem tudi predstavitev izdelkov s področij prehrane, nege in lepote, ki vsebujejo eno ali več rastlin ali zelišč. Vsako leto se januarja in februarja vse vrti okrog novih začetkov in načrtov za prihajajoče mesece, zato Nika priporoča, da misli umirimo ob skodelici čaja. »Priprava čaja je lahko poseben ritual, ob katerem si oddahnemo od vsega. Ko se voda segreva, zelišča pa oddajajo svojo moč, vdihnite njihov vonj zavestno in globoko ter se osredotočite na trenutek,« svetuje Nika, ki se najraje sprosti ob skodelici sivkinega čaja. »Marsikdo ne pozna blagodejnih učinkov zelišč, kot so sivka, ingver, kamilica, konoplja in druge. Vsaka ima veliko pozitivnih učinkov, za katere pa se je treba kdaj pred uporabo tudi podučiti, katerim zeliščem odpreti vrata kopalnice in vsakodnevne nege ter katero vključiti v kuhinjo. Recimo sivka sprošča in pomirja. Njene liste in cvetove lahko uporabljamo tudi za pripravo različnih jedi in čajev, izdelavo dodatkov za kopeli, eteričnih olj, mil in krem. Iz sivke lahko izdelamo vrečice proti moljem,« nam je zaupala Nika.