OPTIMIST

V 70. letu se je zaljubil: po nizu tragedij spet srečen

Eva Jandl
26. 1. 2021, 19.00
Deli članek:

Čeprav življenje do Zdravka Škenderja ni bilo prijazno, po mnogih tragedijah mu je pred letom dni umrl sin, pa je legendarni glasbenik razkril, kaj je njegov razlog za srečo in optimizem.

Osebni arhiv
Za Zdravka pravijo, da ima nezlomljiv duh.

Preteklo leto za popularnega hrvaškega glasbenika Zdravka Škenderja (69) ni bilo lahko. »Čas, ki mine, ne prinese pozabe, temveč ljubezen in spomin nate. Ostal boš ljubljen in nikoli pozabljen. Tvoj oče,« je zapisal ob prvi obletnici smrti sina Tomislava, ki je preminil pri 38 letih. »Preteklega leta se bom za vedno spominjal po izgubi sina, koronavirusu in ljubezni, ki se je ponovno zgodila v mojem življenju, ter pesmi, kakršno sem dolga leta čakal,« pravi pevec, ki je konec preteklega leta izdal pesem Božić bez tebe. Predstavil jo je tudi na Radiu Aktual in povedal, da so trenutni časi obenem razdvojili svet, a ga po drugi strani in skozi glasbo tudi združili. »Brez ozira na žalostne stvari pa imam v življenju še vedno smisel, cilj. Vedno moramo najti razlog za radost,« pravi večni optimist. Pesem je povezana s trenutno epidemijo, ki je svet združila, a nas hkrati tudi razdvojila, in Zdravku veliko pomeni.

M24.si
V osemdesetih je po prometni nesreči pristal na invalidskem vozičku.

LJUBEZEN JE SMISEL

Zdravko, ki je dobitnik zlatih, platinastih in celo diamantnih naklad v osemdesetih, ima tudi precej slovenskih oboževalcev, ki imajo v njegovem srcu prav posebno mesto, je povedal. Slovenska publika in Slovenija kot dežela ga navdušuje celo v takšni meri, da je delček videospota posnet tudi na prečudovitem Bledu. Optimistični Zdravko pravi še, da ga je rešila – glasba in takoj nato ljubezen. Namreč njegova prva preizkušnja je bila pred 40 leti, ko je po prometni nesreči ostal na invalidskem vozičku. V zakonu je nato dobil sina in hčer ter doživel velik uspeh v glasbenem svetu, a pred šestimi leti so ga doletele nove preizkušnje: njegov zakon je začel razpadati, umrla sta mu mama in brat, vrhunec pa se je zgodil lani januarja, ko je nenadoma umrl še njegov sin. A kljub temu ima danes legendarni glasbenik razlog za srečo. »Vse to je življenje – in svetloba in mrak. No, treba je iskati motiv za naprej – mene je iz mraka najprej potegnila glasba, nato pa se mi je zgodila nova ljubezen. Ljubezen je smisel vsakega življenja, in ta ljubezen mi je dala energijo, da najdem sonce pod tem sivim nebom.«