zamudila zadnjo priložnost

Meghan Markle je izgubila pravico do britanskega državljanstva

N.S.
25. 1. 2021, 20.35
Deli članek:

Nekdanja britanska vojvodinja Meghan Markle je pred dnevi zamudila zadnji vlak, da pridobi britansko državljanstvo. Menda ji je čisto vseeno, poročajo britanski mediji.

Profimedia
Harry ima britanskega, Meghan ameriškega, njun sin Archie pa obe državljanstvi.

Hollywoodska igralka je sicer zaprisežena ameriška državljanka, ki je po poroki s princem Harryjem imela možnost postati uradna državljanka Velike Britanije. 

Da bi ga dobila, bi morala Meghan izpolniti pogoj, da na Otoku živi vsaj tri leta, kar pa se seveda ni zgodilo. Kot poročajo britanski mediji, je Meghan Marlke pred dnevi izgubila pravico, da zaprosi za britanski potni list, česar pa si menda tudi ne želi, saj je zadovoljna z življenjem, ki sta si ga s princem Harryjem ustvarila čez lužo. »Mineva leto dni, odkar sta se princ Harry in Meghan odpovedala britanski kraljevi družini in opravljanju kraljevih dolžnosti, s tem pa se je Meghan odpovedala tudi prošnji za britansko državljanstvo,« so razložili poznavalci britanskega dvora, ki so še poudarili, da je Meghan na dvoru zdržala manj kot dve leti. Zanimivo, da si Meghan ni želela britanskega državljanstva, Harry pa si menda ne želi in za zdaj ne bo zaprosil za ameriško državljanstvo. Je pa zato njun sin Archie tisti, ki ima tako ameriško kot britansko državljanstvo, s čimer je postal tudi prvi član kraljevega dvora z ameriškim državljanstvom.

Nekdanja vojvodinja Meghan Markle ne bo zaprosila za britansko državljanstvo in bo raje zaprisežena Američanka.