Toše Proeski

Tako je Mark Zebra počastil spomin na Tošeta Proeskega

PR
25. 1. 2021, 14.39
Posodobljeno: 25. 1. 2021, 14.46
Deli članek:

Toše Proeski bi danes praznoval 40. rojstni dan, nanj se je spomnil tudi slovenski glasbenik Mark Zebra, ki je dan pred obletnico izdal priredbo njegove velike uspešnice.

Bobo
V Sloveniji so si ga najbolj zapomnili po pesmi Moja.

Slovenski pevec Mark Zebra, ki je nazadnje navdušil s hitom Vitamin, je velik oboževalec žal že pokojnega makedonskega pevca Tošeta Proeskega. Ta bi danes praznoval 40. rojstni dan. Toše se je leta 2007 na vrhuncu svoje kariere žal smrtno ponesrečil, kar je prizadelo tudi številne oboževalce v Sloveniji. Spomin nanj in njegova glasba pa živijo še danes.

"Cover sem naredil, ker mi je Toše eden izmed najboljših glasbenikov in pa tudi za vzgled v vseh pogledih, skromen, realen, dober glas in pa ljubitelj občinstva so le nekatere njegove vrline, škoda da ga ni več med nami, saj bi prav zagotovo želel z njim narediti kakšen duet," nam je zaupal Mark Zebra in dodal, da je pesem Srce nije kamen izbral, ker gre za enega izmed največjih glasbenikovih hitov in hkrati eno izmed Markovih najljubših. "V kratkem bom iz svoje strani izdal še nekaj njegovih coverjev," še dodaja. 

Promocijski material
Mark Zebra

Promocijski material
Mark Zebra

Oboževalec postal šele po smrti

Ko se je Toše Proeski smrtno ponesrečil, je bil Mark star 13 let, danes pa priznava, da ga takrat še ni aktivno poslušal, je pa poznal njegove pesmi. "Šele ko sem se začel resneje ukvarjati z glasbo, nekje leta 2012, in temu tudi namenjal več pozornosti, je bil on prvi, ki se mi je zdel, da to pa je to, enkrat bi rad dosegel to kar je Toše," še dodaja glasbenik, ki pravi, da se dneva, ko je Toše umrl spominja, saj so o tragediji poročali vsi mediji. "Nažalost je odšel veliko prezgodaj, verjamem pa, da bi dosegel še mnogo več."

Pesem Srce nije kamen je bila leta 2006 najbolj poslušana pesem na hrvaških radijskih postajah. Tik pred smrtjo pa je Toše razveselil tudi slovensko publiko, ko je posnel pesem v slovenskem jeziku – Moja.