intervju

Lea Sirk se je med epidemijo izgubila, a je kmalu spet našla glasbo

Eva Jandl
24. 1. 2021, 16.30
Deli članek:

Lea Sirk se vrača na festival Popevka s pesmijo Zgodba za dva, ki jo je napisala sama. Mati dveh hčera še priznava, da ji ta čas epidemije, ko je doma, zelo ugaja.

Osebni arhiv
Svoj čas posveča družini in poučevanju ter seveda glasbi.

Radi nastopate na festivalih? Na svojem družbenem omrežju ste novembra spraševali svoje sledilce, ali bi se prijavili na letošnji festival Popevka. Ste se odločili na podlagi njihovih mnenj?

Pred leti se mi je nastop na festivalu zdel najvišja točka. Zdaj mi to predstavlja največjo mero zabave in adrenalina. Tako za šalo povprašam svoje sledilce, da sploh dobim občutek, kaj bi jim moj nastop na festivalu pomenil. In tudi tokrat so bili zelo navdušeni. Zato nisem niti razmišljala, ampak sem se samo usedla za klavir in se prepustila prvi ideji, ki se je zgodila. In ta pesem bo darilo za vse tiste, ki so me spodbudili k prijavi. (smeh) Mislim, da bodo navdušeni!

Kako preživljate karanteno, kaj počnete, čemu se posvečate, imate kakšne hobije? Se vsak dan ukvarjate z glasbo, vadite, ustvarjate?

V bistvu sem bila v prvem valu karantene čisto zablokirana. Kar naenkrat sem se izgubila in nisem našla smisla ali cilja, zakaj ustvarjati. Potem je postal ta stil brez glasbe rutina in hitro sem začela pogrešati občinstvo, kamere, studio, svoje glasbene kolege ... In iz tega nato začela ustvarjati še desetkrat več. Poleg družine in poučevanja svojih učencev mi ves preostali čas vzame glasba. Malo mi je žal, da ne telovadim prav veliko, ampak bo treba tudi to začeti, da se ne bom spremenila v veliko žogo.

Osebni arhiv
Lea je ponosna mamica dveh hčera, Ael in Sie. Pogosto so skupaj, saj Lea nima varstva in jo običajno spremljata pri njenem delu. Pravi, da sta njeni najstrožji žirantki.

Pred epidemijo ste nekajkrat potarnali, da imate slabo vest zaradi svojih deklic, ker ste toliko zdoma. Ste zdaj nadoknadili skupni čas, kaj najraje počnete skupaj? Jima je všeč, če jima zapojete, ali imata tudi sami interes, talent za glasbo?

Zagotovo. Joj, kako mi z vidika mamice ugaja ta čas. Kaj vse sem uspela spoznati in koliko trenutkov z njima je spremenilo razpoloženje za ves dan. Zelo sta aktivni in prisotni v vseh mojih glasbenih procesih, saj največkrat nimam niti varstva in sta z menoj na delu. Še zmeraj sta moji najstrožji žirantki in mi njuna povratna informacija veliko pove.