INTERVJU

Darja Gajšek pogreša televizijo

Eva Jandl
22. 1. 2021, 20.00
Posodobljeno: 22. 1. 2021, 21.07
Deli članek:

Simpatična televizijska voditeljica in pevka Darja Gajšek pravi, da se od televizijskega dela nikakor ni poslovila, zaupala nam je tudi, kako se razume s piscem svojih zadnjih pesmi, skladateljem Goranom Šarcem.

Promocijsko gradivo
Pred kratkim je predstavila novo pesem z naslovom Solza.

Kako bi opisali preteklo leto, je bilo dobro do vas? Kako preživljate čas karanten, s čim se ukvarjate? Imate tudi svojo pevsko šolo – poteka pouk na daljavo?

Preteklo leto je bilo preplet različnih čustev. Skrbi in dvomov ob soočanju z nečim novim, hkrati pa tudi veselja in radosti ob izidu novih skladb. V letu 2020 smo se privadili na to, da moramo biti doma, da moramo paziti nase in na druge z željo, da bo ob upoštevanju ukrepov kmalu spet lažje. Čas tako izkoriščam v polni meri za svojo družino, za ustvarjanje nove glasbe in svoje učence. Imam svojo šolo petja, tako da sem vsakodnevno v šoli na daljavo. In res sem hvaležna, da imam zlate učence, ki jim petje predstavlja užitek in sproščanje ob vsem delu na daljavo, ki ga imajo zdaj, tako da je vsak dan preplet enega samega petja.

Leto ste sklenili z oddajo Silvestrski pozdrav, po sedmih letih pa se je končala tudi oddaja Slovenski pozdrav. Vas televizija še privlači, vas bomo še videli na televizijskih ekranih?

Televizija me je zasvojila. To delo obožujem! Na tak način sem lahko v stiku z gledalci, oboževalci, poslušalci. Televiziji Slovenija se zahvaljujem, da me je izklestila v voditeljico. Čutim, da sem v vrhuncu svojega voditeljskega dela. Televizija me bo vedno zanimala! Moje poslanstvo je biti na odru, vedriti, veseliti in ljudem čarati lepe trenutke. Z glasbo, z besedo. Idej za nove projekte v glavi je veliko. Nekaj jih je tudi na papirju. Pogovarjamo se o novih projektih, o različnih vsebinskih aspektih oddaj, a kaj se bo uresničilo in kdaj, je trenutno težko napovedati.

Izdali ste pesem Solza, ki jo je za vas napisal Goran Šarac, mož pokojne pevke Simone Weiss. Ste vi njegova njegova motivacija za ustvarjanje, se dobro razumeta?

Goran je izjemen skladatelj. Njegov glasbeni ustvarjalni opus je neizmeren. Vedno znova me preseneti z novimi melodijami, ki jih komponira v čisto različnih glasbenih zvrsteh. Sem pa izjemno hvaležna njemu in njegovi Jani, da sta me tako lepo sprejela v svoj dom. Goran je zame ustvaril pesmi za cel album in zdi se mi, da vsak dan ustvari še kakšno novo. Solza je že šesta po vrsti, ki smo jo predstavili v samo enoletnem sodelovanju.