Aktualovec

Grega Javornik je želel narediti vtis na svojo ženo in prvič stopil za štedilnik

Eva Jandl
22. 1. 2021, 21.30
Posodobljeno: 22. 1. 2021, 22.05
Deli članek:

Simpatični aktualovec Grega Javornik je znan po tem, da je vedno pripravljen priskočiti na pomoč, tako je pred kratkimželel narediti vtis na svojo ženo in stopil za – štedilnik.

Osebni arhiv
Aktualovec Grega Javornik

Kot nam je povedal, mu je sicer kuhinja popolnoma tuja in nikakor ni kuhar. »Veščine za štedilnikom z veseljem prepuščam ženi, ki je doma naš 'masterchef'. Pa vendar sem pred kratkim, ko je bila odsotna ves dan, prvič poprijel za lonec in se strokovno lotil kuhe. Vedel sem, da prihaja domov in da bo lačna, zato sem ji želel pripraviti topel obrok. Zavihal sem rokave, skočil v kuhinjo in nameraval narediti govejo juho s pomočjo kocke. Ker nisem do konca prebral navodil, sem zavrel vodo, vanjo stresel veliko rezancev in notri za nameček vrgel govejo kocko, a žal ni bila kocka za juho, ampak za govejo omako,« opiše svoj kuharski podvig.

»Imel sem dober namen, želel sem pripraviti presenečenje. A okus 'juhe' je bil primeren mojemu znanju iz kuhinje, bil je 'nikakav',« se grenko nasmehne in zaupa, da je juho skuhala Urška takoj, ko je prišla domov.