VROČE!

David Amaro iskreno o govoricah in Ines Erbus

N.S.
21. 1. 2021, 21.00
Posodobljeno: 21. 1. 2021, 22.02
Deli članek:

Priljubljeni pevec David Amaro je eden tistih, ki nikoli ne počiva, saj ves svoj čas najraje usmerja v delo in ustvarjanje. S tekmovalcem šova Znan obraz ima svoj glas smo poklepetali o novi pesmi, načrtih za naprej in tudi o nekaterih govoricah.

Domen Jančič
Priljubljeni David Amaro ves svoj čas usmerja v svojo glasbo.

Vstop v novo leto je bil za vas tudi zmagoslaven, sploh ker sta z Ines Erbus doživela velik uspeh nove skupne pesmi, kajne?

V novo leto sem vstopil s svojimi najbližjimi prijatelji z veliko šampanjca, ki me je spravil v spanec že tam okoli druge ure zjutraj. (Smeh) Kar pa zadeva najino pesem Kad ti dotaknem usne, sva z Ines zelo vesela uspeha. Jaz sem to pesem sicer slišal že nekaj mesecev nazaj, bila mi je zelo všeč, a se v njej v tistem trenutku nisem videl. Kad ti dotaknem usne je tako čakala na nekoga drugega. Ines je bila ista pesem prav tako ponujena že nekaj mesecev nazaj, a v duetu z nekim drugim hrvaškim izvajalcem, kjer pa se ona ni videla, čeprav ji je bila pesem zelo všeč … Prišel je december, Goran Šarac ji je spet predstavil pesem. Takrat je k sodelovanju povabila mene, in to v res pravem momentu. Najprej sva jo zapela, čisto tako pri Goranu doma, na kavču, da slišiva, kako zveniva, ko jo zapojeva skupaj, in že po prvi kitici sva vedela, da je to to in da to morava zapeti skupaj.

Vsi vemo, da sta z Ines tudi zelo dobra prijatelja že vrsto let. Je bil to tudi vzrok za vajin duet?

Govora o duetu je bilo že veliko. Vedela sva, da se bo enkrat zgodilo, sploh ker so moji in njeni fani o tem sami že vedno več govorili in pisali na instagramu. Midva sva mislila, da bo prišlo do tega šele čez kako leto, dve … Tole je bilo res nepredvidljivo, tako kot že celo preteklo leto. (Smeh) Bilo je tako, Ines ali Ceca. Glede na to, da mi Ceca ne odpisuje na zasebna sporočila, sem si rekel, potem pa Ines. No, šalo na stran – razen če bere Ceca, potem se ne šalim. (Smeh) Svojega prvega dueta si iskreno ne bi mogel predstavljati z nikomer drugim kot ravno z Ines.

Pesem je takoj doživela velik uspeh. Sta to pričakovala?

Joooj, zadovoljstvo, ko so ogledi kar rasli in rasli. Sto tisoč v dveh dneh je za oba osebni rekord. Kakšen teden je bila to tudi najbolj poslušana pesem v Sloveniji, na platformi Youtube recimo tega res nisva pričakovala. Vsakodnevno prejemava ogromno sporočil bodočih mladoporočencev, ki se jih je pesem dotaknila in si želijo svoj poročni ples odplesati prav na Kad ti dotaknem usne. Vse to je res lepo.

Domen Jančič
Z Ines Erbus, s katero sta posnela duet, sta po novem tudi soseda.

No, z Ines pa vaju ne povezuje le pesem in prijateljstvo, kajne?

Ja, po novem sva soseda, kar pride res prav, ko mi zmanjka hrane. Predstavljaj si serijo Prijatelji, jaz sem Joey. Vstopim v njeno stanovanje v kopalnem plašču, vzamem hrano iz hladilnika in grem nazaj v svoje stanovanje. Ines pa vsakič v šoku. (Smeh)

Kaj je sicer novega pri vas?

Intenzivno se pripravljam na svoj naslednji projekt, novo pesem, ki se je tokrat lotevam malo drugače kot vseh do zdaj, tako da je moja glava 99 odstotkov tam. Tisti en odstotek pa spim.

Kakšni so vaši plani za letošnje leto? Si sploh upate planirati glede na situacijo lanskega leta, ki še kar traja?

Ja, plani so. A se jih ne držim več tako striktno, kot sem se jih mogoče v preteklosti. Časi so zelo nepredvidljivi in treba se je prilagajati, s čimer pa nimam težav. Mislim, da se vse zgodi takrat, ko se mora. Mama Goca mi vedno pravi: »Sine moj, sve je to život. Ti samo polako.«

Seveda ne moremo mimo vaših »tizerjev« na instagramu. En mesec ste rekli, da ste srečni v vezi, pred kratkim pa ste »skrivnostno« poudarili, da ste samski. Komentar?

Na to temo se rad velikokrat pohecam, ker me to na družbenih omrežjih neprestano sprašujejo. Sem pa trenutno samski. Priznam, da imam v Sloveniji malce težavo najti nekoga, s katerim bi se povezal na tak način … Kaj pa vem, kje tiči problem, sigurno ne v meni, a ne? Hmmm … (Smeh)

Kako pa je kaj s festivali? Ste se prijavil na kakšnega?

Pravzaprav sem se letos – na presenečenje nekaterih – s pesmijo, ki jo je spet zame napisal Goran Šarac, prijavil na Slovensko popevko. Žal mi je, da ni bila sprejeta, saj ima prelep orkestrski aranžma, besedilo in melodijo, v katero sem zaljubljen že od prvega dne in je moja predstava popevke, ki sem jo kot otrok rad spremljal. Mogoče pa enkrat drugič, bomo videli.