Zabava

Christina Ricci za moža dobila sodno prepoved približevanja

M. V.
21. 1. 2021, 10.10
Posodobljeno: 21. 1. 2021, 10.20
Deli članek:

Igralka trdi, da jo je mož fizično in čustveno zlorabljal, že julija je vložila prošnjo za ločitev.

Profimedia
Christina Ricci

Igralka Christina Ricci je že pred pol leta vložila prošnjo za ločitev od moža Jamesa Heerdegena, zdaj pa ga je obtožila še nasilja v družini in zahtevala sodno prepoved približevanja. James naj bi jo namreč »močno fizično in psihično zlorabljal, velikokrat tudi pred sinom Freddijem«, menda pa se je to začelo oktobra 2013, takoj po tistem, ko je izvedela, da je noseča.

V izjavi sodišču je povedala, da je med zadnjimi počitnicami na Novi Zelandiji celo začela verjeti, da bi jo bil sposoben ubiti. »Dejal mi je, da bi se mu smilila le v primeru, če bi bila razrezana na majhne koščke. Tisto noč sem poskrila vse nože iz apartmaja. Bala sem se zase in za življenje najinega sina. S Freddijem sva spala v drugi sobi in zaklenila vrata.«

Takoj po tem je vložila prošnjo za ločitev, a ker se je kmalu začela karantena zaradi kovida, je ostala zaprta v hiši z možem, ki jo je začel še huje maltretirati. »Med karanteno se je osredotočil samo na to, da me kaznuje in 24 ur na dan terorizira.« Vpil in pljuval je nanjo, metal vanjo predmete, jo grabil, metal in vlačil naokoli. Pošiljal ji je tudi sporočila z grožnjami.

Medtem ko James vse njene trditve zanika, je sodnik igralkini prošnji že ugodil. James se 40-letni Christini, 6-letnemu sinu Freddiju in njihovemu pasjemu ljubljenčku ne sme približati na več kot 100 jardov (okoli 91 metrov).

Profimedia
Christina in James Heerdegen sta bila poročena sedem let.