Dejan Vunjak v njegov spomin

Letos mineva 10 let, odkar se je poslovil Dejanov oče Brendi

Eva Jandl
20. 1. 2021, 20.35
Posodobljeno: 20. 1. 2021, 21.03
Deli članek:

Koncert ob obletnici smrti legendarnega Brendija je njegov sin Dejan Vunjak žal moral odpovedati, a bo spomin nanj počastil s pesmijo.

Osebni arhiv
Dejan Vunjak s svojim očetom Brendijem.

Branko Jovanovič Vunjak, znan kot Brendi, je umrl 19. junija 2011, ko mu je med nastopom v Lipici odpovedalo srce. Star je bil le 49 let, zato je bil za vse velik šok, da ga je tako na hitro izdalo srce, saj je bil vedno poln energije. Za seboj je pustil ženo Danico, otroka Dejana in Tino ter številne uspešnice.

Vedno nasmejanega in pozitivnega glasbenika Dejana Vunjaka smo ujeli med dopoldanskim sprehodom, ko je občudoval lepote zime. »Letos je veliko snega in smučarska sezona bi bila res odlična. Žal pa letos še nisem stopil na smuči in moram reči, da ga res zelo pogrešam,« je povedal velik ljubitelj smučanja. »Na smuči sem ponovno stopil pred tremi leti, prej sem predvsem deskal na snegu. In potem sem znova odkril čar smuči. Rad obiščem Kanin, Bovec, Kranjsko Goro, Krvavec, a letos žal ne bo nič s smučanjem.« Kaj še počne med karanteno, ustvarja morda novo glasbo, nas je zanimalo. »Rojevajo se nove ideje in nastajajo nove pesmi. Pred kratkim sem s svojo ekipo postavil cilje za leto 2021, v katerem imam predvsem eno željo. Letos je namreč velika obletnica, mineva deset let od smrti mojega očeta, glasbenika Brendija. Zato bi rad posnel priredbo ene izmed očetovih pesmi, to je moja velika želja,« je z malce žalostnim glasom razkril Dejan. »Želeli smo narediti velik koncert ob tej veliki obletnici, a smo ga zaradi koronastanja morali odpovedati. Še vedno pa imam željo in še vedno verjamem v uresničitev tega projekta,« je poudaril Dejan.

Facebook
Želi si posneti nove pesmi in seveda nastopati.

Katero pesem za priredbo?

Njegov oče, Branko Jovanovič Vunjak, bolj znan kot Brendi, je umrl 19. junija 2011, ko mu je med nastopom v Lipici odpovedalo srce. Dejan je bil tisti, ki je za medije potrdil njegovo smrt in dejal, da je vesel, da se je očetu uresničila zadnja želja in je umrl na odru. Oče Brendi je ustvaril številne uspešnice, brez katerih še danes ne mine marsikatera domača zabava. Rdeča roža, Pod oknom sem stal, Povej mi Marina, Zelene oči, Rad bi ti rekel nekaj lepega, Najlepše so kelnarceje le nekaj najbolj znanih. Katero bo za priredbo izbral Dejan, še ni razkril, povedal pa je, da bi rad posnel tudi kakšno svojo pesem. »Pa veselice, zabave, koncerti, druženja ... tega si želim. Oče je namreč večkrat rekel, naj nikar ne žalujemo, če bi se kaj zgodilo, saj je živel polno življenje.«