Zabava

»Pri meni je kozarec vedno na pol poln«

Eva Jandl
18. 1. 2021, 20.25
Deli članek:

Še preden je postal priljubljeni voditelj, je bil David Urankar član atletske reprezentance. Povedal nam je, kako za telesno pripravljenost poskrbi zdaj, ko so telovadnice zaprte, zunaj pa sta mraz in sneg.

Osebni album
Večino dela za oddaje zdaj opravi od doma, na televizijo hodi le na snemanja.

Danes je David Urankar znani televizijski voditelj in model, uspešen je tudi s svojimi podkasti, kjer gosti najrazličnejše ljudi. A pred tem je bil David profesionalni športnik, bil je član atletske reprezentance, državni prvak v teku na 400 metrov z ovirami in pozneje član slovenske reprezentance v vožnji z bobom. Najraje pa ima košarko, s katero se je začel ukvarjati v osnovni šoli in ohranil ljubezen do nje vse do danes. Še od takrat, ko je bil vpet v profesionalni šport, je vajen čas preživljati tudi po telovadnicah. Kako se rekreira zdaj, ko so telovadnice zaprte, zunaj pa je mraz ali celo sneg?

»Najbolj pogrešam košarko. Še v časih, ko sem bil profesionalno v atletiki in kasneje v bobu, sem vedno vsaj enkrat na teden s fanti igral ’basket’. To je tisto, kar v tem ritmu najbolj pogrešam. Sicer tečem, opravim kakšno vadbo prek spleta, z Liamom nekaj večerov na teden telovadiva ... Ko je zapadel sneg, sva ga odmetala, z Nelsom pa sva se s sankami podila po ulici. Super rekreacija,« pravi v smehu in doda: »Pa smučanje, res me že srbijo pancerji!«

Lenart Zore
Fotografija je nastala pred kar nekaj leti, ko je bil David Urankar še član slovenske reprezentance v vožnji z bobom.

Prelomnice

Lansko leto se je že poslovilo, a kot pravi David, si ga bo zagotovo zapomnil. »Pri meni je kozarec vedno napol poln – če kdaj o tem podvomim, si ga obrnem na glavo, pa vidim, da je res,« se glasno zasmeji. »Leto si bom zapomnil po tem, da smo bili res veliko skupaj, da smo v nekem trenutku malo ustavili tempo in se povezali. Z Ajdo sva letos začela ustvarjati podkaste, ki so se, verjetno tudi zato, ker smo več doma, odlično prijeli, Ajdina sestra se je poleti poročila, Liam je splaval, Nels je shodil, praznoval prvi rojstni dan,« našteva David in se spomni še ene pomembne prelomnice: »Moj oče je praznoval karantenskih 60 in odšel v penzijo ravno pravi trenutek, da ga lahko z Ajdo pokličeva za varstvo otrok; brez babic in dedkov bi bilo res težko.« Žena Ajda namreč dela od doma, ima sestanke na daljavo, in tudi David pravi, da večino dela opravi od doma, na televizijo gre le za snemanje oddaj in nato takoj odide. »Priznam, da že močno pogrešam druženje v redakciji in kavo po oddaji,« je še povedal.

Osebni arhiv
Vsa družina je navdušena nad smučanjem in zimskimi radostmi.