Vrtec

Čuk Jernej je spet v službi

Eva Jandl
17. 1. 2021, 07.53
Deli članek:

Šarmantni pevec skupine Čuki Jernej Tozon se nam je na telefon oglasil dobre volje, za njim pa se je slišalo živahno otroško vriskanje in smeh. Se je torej res vrnil v službo, kot krožijo govorice?

Osebni arhiv
Iz vrtca je prinesel novi koronavirus, ki ga je preboleval dva tedna.

Preden je Jernej postal pevec pri popularni skupini Čuki, je bil namreč redno zaposlen v škofjeloškem vrtcu in večkrat se je spominjal časov, ko je dneve preživljal z malčki. »V službo sem se vrnil že septembra. Luštno je,« nam je povedal. »Že šest let nisem delal kot vzgojitelj, nisem bil v službi, zaradi razmer pa sem se zdaj vrnil.« Prej je delal v jaslih, kaj pa zdaj? »Zaradi ukrepov so otroci zdaj v mešanih skupinah, prej pa sem delal v jaslih. Otroke pestujem, jih previjam, nahranim, tudi jok me ne moti, rad jih pocrkljam,« nam je povedal Jernej. Otroke v vrtcu je sicer večkrat obiskal že prej, jim kaj zapel in zaigral, ti pa so bili seveda navdušeni, da jim je zapel in zaigral kar pevec Čukov. Glasbeniki že dolgo ne nastopajo, Jernej pa se je pred okoli šestimi leti z glasbo začel ukvarjati profesionalno in od tega živel. »Takrat sem vzel neplačani dopust, da se malo odpočijem, a se nisem vrnil šest let.« Iz vrtca je sicer prinesel tudi okužbo z novim koronaviusom. »Imel sem visoko vročino dva tedna, bolečine v križu in težko dihanje,« je opisal stanje, medtem ko je njegova partnerica Eva virus prebolela brez težav.

Mateja Jordovič Potočnik
Kar nekaj let je Jernej skrival svojo Evo, preden jo je pokazal javnosti.

BIL JE VELIKI BRAT

No, to pa ne pomeni, da je glasbeno kariero zaključil – v resnici komaj čaka, da bi se lahko vrnil na odre, da bodo spet druženja, zabave in koncerti, čeprav je hvaležen, da lahko ta čas preživlja med malčki in poskrbi zanje. Morda bo lahko kmalu skrbel tudi za svojega malčka – ni skrivnost, da si z Evo, ki je po poklicu arhitektka, že nekaj časa želita razširiti družinico. Jernej sicer izhaja iz velike družine, ima štiri brate in dve sestri, oziroma polsestro in polbrata. On je po starosti nekje na sredini in je že kot veliki brat skrbel za mlajšo sestro. »Mama je bila kar nekaj časa doma, bila je gospodinja in je skrbela za družino, oče pa je bil glasbenik in je hodil po svetu po turnejah. Tudi kasneje, ko je mama odšla v službo v komorni zbor kot pevka, po rojstvu mlajše sestre, sem bil jaz tisti veliki brat, ki jo je previjal in hranil ter zanjo skrbel, jo pestoval pred spanjem, predvsem takrat, ko sta oče in mama odšla na kakšen dogodek ali nastop.«